Όσοι διαθέτουν συσκευή της Xiaomi, σίγουρα έχουν δει την εφαρμογή Mint browser η οποία αποτελεί τον επίσημο περιηγητή/πλοηγό της εταιρείας.

Πλέον ο Mint browser διατίθεται για όσους διαθέτουν οποιαδήποτε android smartphone, αφού η κινεζική εταιρεία αποφάσισε να τον κυκλοφορήσει μέσω του Play Store. Το κύριο χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου browser αποτελεί το μέγεθός του αλλά κυρίως το ότι δε χρειάζεται μεγάλους πόρους προκειμένου να τρέξει, κάτι που δεν ισχύει σε άλλες περιπτώσεις όπως αυτή του Chrome.

Ακόμα όπως κάθε σύγχρονος browser έτσι και ο Mint υποστηρίζει λειτουργία εξοικονόμησης δεδομένων η οποία αναλαμβάνει να συμπιέζει τις εικόνες που υπάρχουν στις ιστοσελίδες που επισκέπτεται ο χρήστης. Με αυτό τον τρόπο, τα δεδομένα που χρησιμοποιεί ο κάτοχος της συσκευής είναι σημαντικά λιγότερα ενώ δεν υποστηρίζεται ad-blocker κάτι που θα έκανε ακόμα καλύτερη την κατάσταση.

Η Xiaomi με την κίνησή της αυτή φαίνεται ότι βλέπει πολύ πιο σοβαρά την ανάπτυξη του δικού της browser, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί πιο έντονα στο μέλλον.