Ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό για γονείς λανσάρει η Microsoft στον internet browser της. Από σήμερα κυκλοφορεί σταδιακά σε όλους τους χρήστες του Microsoft Edge η λειτουργία Kids Mode. Μέσω αυτής δίνεται ένας εύκολος τρόπος στους γονείς να αφήσουν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν το internet, χωρίς να ανησυχούν για την ασφάλειά τους κατά τη διάρκεια της πλοήγησης.

Το Kids Mode σχεδιάστηκε με βάση ένα πολύ απλό σενάριο: την περίπτωση όπου ένας γονιός θα δανείσει στο παιδί τον υπολογιστή του για να περιηγηθεί στο διαδίκτυο. Αντί για έναν εκτενή γονικό έλεγχο, όμως, η Microsoft δημιούργησε έναν απλούστατο τρόπο με τον οποίο οι γονείς μπορούν να περιορίσουν τη χρήση του internet. Το Kids Mode είναι ένα ασφαλές περιβάλλον πλοήγησης το οποίο μπορεί να ενεργοποιήσει ένας γονιός μόνο με 2 κλικ. Απλά κάνεις κλικ στην επιλογή “Browse in Kid Mode”, έπειτα διαλέγεις ένα από δύο ηλικιακά γκρουπ, 5-8 ετών ή 9-12 ετών, και το Kids Mode ενεργοποιείται.

Μόλις ενεργοποιηθεί το Kids Mode ο Microsoft Edge θέτει σε λειτουργία το υψηλότερο επίπεδο προστασίας από παρακολούθηση στο internet, έχει μόνιμα ανοιχτή την ασφαλή αναζήτηση στο Bing, ενώ υπάρχει και μία προεγκατεστημένη λίστα με επιτρεπόμενα site. Αν ένα παιδί προσπαθήσει να επισκεφθεί μία σελίδα που δεν επιτρέπεται τότε ο Edge δεν θα τη φορτώσει. Πέρα από την προκαθορισμένη λίστα, οι γονείς μπορούν να προσθέσουν τα δικά τους site σε αυτή.

Το Kids Mode αποκλείει, επίσης, τις συντομεύσεις του πληκτρολογίου, έτσι ώστε τα παιδιά να μην μπορούν να βγουν από αυτό το περιβάλλον. Για να βγει κανείς από το Kids Mode θα χρειαστεί να εισάγει τον κωδικό χρήστη του. Το Kids Mode, όμως, δεν απαιτεί λογαριασμό Microsoft, ούτε συγχρονίζει δεδομένα με το cloud, από τη στιγμή που ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι η προστασία της ιδιωτικότητας κατά την πλοήγηση των παιδιών.

Η διάθεση του Kids Mode ξεκίνησε ήδη, αλλά θα κυκλοφορήσει σταδιακά σε όλα τα συστήματα. Το Kids Mode θα είναι διαθέσιμο τόσο στην έκδοση για Windows, όσο και σε αυτή για macOS υπολογιστές. Αν είναι κι εσύ γονιός, τώρα έχεις έναν εύκολο τρόπο για να προστατέψεις τα παιδιά όταν πλοηγούνται στο internet από το PC σου.