Αν και πριν από μερικά χρόνια κάτι τέτοιο θα φάνταζε αδύνατο, η αλήθεια είναι ότι οι χωρητικότητες των SSD έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, λύνοντας το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπιζε ένας χρήστης που καλούνταν να επιλέξει μεταξύ της κλασσικής αλλά πολύ πιο αργής λύσης των σκληρών δίσκων. Άραγε σήμερα, ποιος είναι ο μεγαλύτερος SSD για τον υπολογιστή σου;

Διάβασε επίσης: Η Samsung κυκλοφορεί SSD με χωρητικότητα 30TB

Ο Nimbus Data ExaDrive DC100, είναι πλέον και επίσημα ο μεγαλύτερος SSD, με την αστρονομική χωρητικότητα των 100TB. Για την ώρα η συγκεκριμένη πρόταση της Nimbus Data βρίσκεται σε περίοδο δοκιμών όμως η κυκλοφορία του αναμένεται το προσεχές καλοκαίρι. Σύμφωνα με την εταιρεία, θα περιλαμβάνει 3D NAND flash μνήμη που είναι αρκετή για 20.000 ταινίες με HD ανάλυση, ή 20 εκατομμύρια τραγούδια. Οι ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής είναι αρκετά μεγάλες και συγκεκριμένα στα 500MB/S.

Οδηγός αγοράς : Βρες τον κατάλληλο δίσκο SSD για τον υπολογιστή σου

Η εταιρεία θα παρέχει 5 χρόνια εγγύηση χωρίς «παραθυράκια» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει αν και η τιμή -ή οποία δεν έχει ακόμα οριστεί-, αναμένεται να είναι αναμενόμενα η μεγαλύτερη ανάμεσα σε όλες τις SSD προτάσεις της αγοράς.