Ο Jony Ive, αποχωρεί από την Apple μετά από 27 χρόνια, δίνοντας τέλος σε μια τεράστια καριέρα και μερικές κλασσικές δημιουργίες στο χώρο της τεχνολογίας που όλοι γνωρίζουν.

Ο λόγος της αποχώρησης του Jony Ive είναι τα σχέδια του για δημιουργία μιας νέας εταιρείας σχεδιασμού, της Loveform, της οποίας μάλιστα η Apple θα αποτελέσει ίσως τον σημαντικότερο πελάτη. Στην εταιρεία θα συμμετάσχει και ο Marc Newsom, ένας εξίσου ταλαντούχος σχεδιαστής ο οποίος εργάζεται και αυτός στην Apple.

Διάβασε επίσης: Η Google διαγράφει τα μέρη που έχετε επισκεφθεί για την ασφάλειά σας.

Έχοντας φτάσει στην Apple το 1992, ο Ive αποτέλεσε στενό συνεργάτη του Jobs και ένας από τους λόγους για την τεράστια επιτυχία της εταιρείας. Πρώτη του δημιουργία αποτέλεσε το iMac το 1998 ενώ στη συνέχεια το iPod, τα MacBook και φυσικά το iPhone, αποτέλεσαν τα προιόντα που έφεραν την αλλαγή για την Apple καθιστόντας την μια εταιρεία με κεφαλαιακή αξία 1 τρις. Το Apple Watch αποτέλεσε μια ακόμη δημιουργία του Ive ο οποίος μαζί με τον Jobs, έχουν βοηθήσει στο σχεδιασμό του Apple Park, των νέων γραφείων της Apple που μοιάζουν με διαστημόπλοιο.

Πάντως και η Apple ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον Ive ως πελάτης αυτή τη φορά της εταιρείας του Ive ενώ μένει να δούμε το τι έχει να προσφέρει η συνεργασία αυτή στα μελοντικά προιόντα της Apple.