Στα μέσα αυτής της εβδομάδας, η Apple γιόρτασε τα 10 χρόνια του iPhone, με ολοένα και περισσότερες ιστορίες κατά την περίοδο της δημιουργίας του, να έρχονται στην επιφάνεια. Μία από αυτές, παρουσίαζε το πρωτότυπο iPhone, πολύ πριν μπει στην παραγωγή και στα ράφια των καταστημάτων.

Από αυτές που ξεχωρίζουν είναι του Ken Kocienda, ο οποίος βρισκόταν πίσω από τη δημιουργία του εικονικού πληκτρολογίου που διέθετε και φυσικά διαθέτει ακόμα το smartphone της Apple. Το πληκτρολόγιο αυτό  αποτέλεσε άλλωστε την πρόταση της Apple στα smartphones με φυσικά πλήκτρα από τη BlackBerry και τη Nokia που συναντούσαν τεράστια επιτυχία εκείνη την εποχή. Μέσω του λογαριασμού του στο twitter, ο Kocienda μάλιστα προχώρησε στη δημοσίευση μιας φωτογραφίας η οποία εμφανίζει δύο πρωτότυπες συσκευές του iPhone, και στις οποίες ο ίδιος πραγματοποιούσε την εποχή εκείνη τις δοκιμές του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλες οι πρωτότυπες αυτές συσκευές που χρησιμοποιήθηκαν για δοκιμές διαφόρων χαρακτηριστικών του iPhone, ονομαζόντουσαν Wallabies χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει το λόγο. Σε σχέση με το πρώτο iPhone, και οι δύο αυτές συσκευές έχουν πολύ μεγάλο μέγεθος, με τεράστια περιθώρια γύρω από την οθόνη, και σίγουρα δεν  είναι εύκολα στο κράτημα. Σε κάθε περίπτωση όμως δείχνουν την πορεία ανάπτυξης του δημοφιλέστερου smartphone μέχρι την κυκλοφορία του στις 29 Ιουνίου του 2007.