Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η Apple εργάζεται πάνω σε ένα ARM-powered SoC (system-on-chip) το οποίο θέλει να χρησιμοποιήσει σε υπολογιστές Mac.

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι θα εγκαταλείψει τη συνεργασία της με την Intel –αν και ενδεχομένως μελλοντικά να γίνει και κάτι τέτοιο- αφού το ARM-based chip της εταιρείας θα συνυπάρχει με τους επεξεργαστές της Intel στο εσωτερικό των υπολογιστών της.

Ο στόχος είναι να αυξηθεί σημαντικά η αυτονομία των υπολογιστών της, και για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, το νέο chip θα αναλάβει όλες τις εργασίες που δεν απαιτούν μεγάλη επεξεργαστική ισχύ. Έτσι, θα αναλάβει εργασίες όπως το Power Nap, ένα χαρακτηριστικό του macOS που επιτρέπει στον υπολογιστή να πραγματοποιεί εργασίες, όπως να ελέγχει για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αναβαθμίσεις του λογισμικού ακόμα και όταν ο υπολογιστής βρίσκεται σε κατάσταση ύπνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, όταν οδηγηθούν οι συγκεκριμένες εργασίες στο ARM-powered SoC εξοικονομείται ενέργεια.

Πέρυσι, η Apple ανακοίνωσε τη κυκλοφορία του MacBook Pro με την Touch Bar, που ενσωματώνουν το chipset T1, ένα ARM-based chip που διαχειρίζεται τις λειτουργίες της Touch Bar. Το νέο chip αναμένεται ωστόσο πέρα από την Touch Bar να αναλάβει και αρκετά περισσότερα και σημαντικότερα καθήκοντα.