Τα πρώτα συστήματα που στηρίζονται στο λειτουργικό σύστημα Windows 10 on ARM έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στην αγορά, και τα οποία ξεχωρίζουν για την μεγάλη αυτονομία που προσφέρουν αλλά και τη δυνατότητα συνεχούς σύνδεσης στο Internet. Αλλά έως τώρα δεν είχαν την εναλλακτική του Chrome browser έναντι του Edge.

Αν και τα συστήματα αυτά μπορούν να τρέξουν τις περισσότερες desktop εφαρμογές μέσω emulation, οι επιδόσεις τους δεν είναι πολύ καλές, κάτι που η Microsoft με τη Google επιθυμούν να αλλάξουν για μία από τις σημαντικότερες εφαρμογές των Windows, τον Chrome browser. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα 9to5google, οι δύο κολοσσοί της τεχνολογίας συνεργάζονται το τελευταίο διάστημα προκειμένου να δημιουργήσουν μια εγγενή έκδοση του Chrome browser για Windows 10 on ARM συστήματα.

Κάτι τέτοιο θα φέρει πολλαπλά οφέλη για τους κατόχους των συγκεκριμένων συστημάτων ενώ θα αποτελέσει μια πολύ καλή εναλλακτική για τους χρήστες οι οποίοι μέχρι σήμερα βασίζονται στον Edge broser για τις ανάγκες browsing. Παλιότερα η Microsoft είχε δοκιμάσει κάτι αντίστοιχο με τα Windows RT όμως τότε είχε αποκλείσει από την ARM έκδοση των Windows, οποιαδήποτε desktop εφαρμογή είχε δημιουργηθεί για x86 επεξεργαστές.