Τελικά μόνο προσωρινή δεν ήταν η θέση του CEO της Intel για τον Bob Swan, ο οποίος πλέον προάγεται σε μόνιμο CEO του κολοσσού της Silicon Valley.

Έχοντας αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση τους τελευταίους 7 μήνες μετά και την αποχώρηση του Brian Krznich, ο Swan αναλαμβάνει τη σημαντικότερη θέση στην καριέρα του. Το βιογραφικό του πάντως είναι αρκετά ενδιαφέρον αφού έχει περάσει από τη θέση του CFO του eBay για 9 χρόνια, ενώ στη συνέχεια ήταν μέλος της ομάδας επενδυτών Generl Atlantic.

Η εταιρεία αυτή βρίσκεται πίσω από επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί  των ομάδων που αναλάμβαναν επενδύσεις σε startups όπως το Airbnb, Uber και Slack.

Πάντως εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τον περασμένο Ιούνιο, ο Swan σε ανοιχτή επιστολή του προς τους εργαζομένους, δεν ήταν θετικός στο να αναλάβει τη μόνιμη θέση. Πάντως στα σχέδια του για την Intel περιλαμβάνεται η καλύτερη «εκτέλεση των σχεδιών» αφού τα τελευταία χρόνια αρκετές γενιές επεξεργαστών είτε δεν κυκλοφόρησαν είτε έφτασαν καθυστερημένα στην αγορά.

Πλέον με τον ανταγωνισμό από την AMD να αυξάνεται καθημερινά, η Intel θα πρέπει να προχωρήσει σε σημαντικές κινήσεις, κάτι που ο νέος CEO της εταιρείς δηλώνει αποφασισμένος να πραγματοποιήσει.