Τι θα λέγατε για ένα smartphone με κάμερα 48 megapixel; Το σενάριο αυτό δεν είναι καθόλου μακρυά αφού η Sony, η Ιαπωνική εταιρεία που κυριαρχεί στους αισθητήρες καμερών για φορητές συσκευές, ανακοίνωσε σήμερα τη νέα της δημιουργία, τον αισθητήρα Sony IMX586.

Ο stacked CMOS αισθητήρας ξεχωρίζει για το 0,8μm pixel pitch κάτι που και με βάση τα πρώτα δείγματα που κυκλοφόρησε η Sony, είναι υπεύθυνο για εξαιρετικά υψηλή ανάλυση και ευκρίνεια.

Για τις νυχτερινές λήψεις, η Sony έχει ενσωματώσει μια τεχνολογία με την ονομασία «color filter array» Quad Bayer, η οποία συνδυάζει  τέσσερα εικονοστοιχεία σε ένα, με αποτέλεσμα το pixel pitch να «μετατρέπεται» σε 1,6μm. Κάτι αντίστοιχο έχουμε δει και στον αισθητήρα 40megapixel που ενσωματώνει το Huawei P20 Pro όταν ο χρήστης επιλέγει την ανάλυση των 10megapixel η οποία του επιτρέπει να κάνει και zoom.

Ένα ακόμη στοιχείο που ξεχωρίζει τον αισθητήρα IMX586 της Sony είναι το  δυναμικό εύρος το οποίο είναι έως και τέσσερις φορές μεγαλύτερο από άλλες παρόμοιες λύσεις. Στον τομέα του βίντεο θα υπάρχει δυνατότητα λήψης σε ανάλυση 4096 x 2160 και στα 90 καρέ το δευτερόλεπτο ενώ η Full HD λήψη θα μπορεί να γίνει στα 240 καρέ.