Η αγωνία τελειώνει σύντομα

Το Nokia Lumia 1520 διαθέτει οθόνη 6 ιντσών με ανάλυση Full HD, φωτογραφική μηχανή 20 megapixel, ισχυρή μπαταρία και γρήγορο επεξεργαστή. Το phablet της Nokia θα είναι διαθέσιμο σε κίτρινο, λευκό και μαύρο χρώμα.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η Nokia ανεβάζει στα ράφια των καταστημάτων το πρώτο phablet της εταιρείας, το Nokia Lumia 1520. Αυτό το μεγάλο smartphone διαθέτει οθόνη υψηλής ανάλυσης 1.920 x 1.080 pixel με διαγώνιο 6 ιντσών, η οποία αντιστοιχεί σε περίπου 16 εκατοστά.

Όσον αφορά τον επεξεργαστή, το Nokia Lumia 1520 ενσωματώνει έναν τετραπύρηνο Qualcomm Snapdragon 800 με ρυθμό χρονισμού των πυρήνων στα 2,2 GHz. Για την εκτέλεση των προγραμμάτων η συσκευή διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 2 GB, ενώ στην αποθήκευση δεδομένων και την εγκατάσταση εφαρμογών εξυπηρετεί η μνήμη flash χωρητικότητας 32 GB. Επιπλέον, η υποδοχή κάρτας microSD επιτρέπει την ελεύθερη επέκταση της μνήμης.

Ο ενσωματωμένος αισθητήρας φωτογραφικής μηχανής του Nokia Lumia 1520 επιτρέπει τη φωτογράφιση με ανάλυση 20 megapixel, ενώ οι ψηφιακές λήψεις υποστηρίζονται μέσω ενός οπτικού σταθεροποιητή εικόνας και της λειτουργίας ζουμ 2x. Η συσκευή εγγράφει και βίντεο σε ανάλυση Full HD, επίσης με οπτική σταθεροποίηση. Η μπροστινή κάμερα για βιντεοσυνομιλίες έχει ανάλυση HD.

Η μπαταρία του Nokia Lumia 1520 έχει χωρητικότητα 3.400 mAh και μπορεί, χάρη στην ενσωματωμένη λειτουργία ασύρματης φόρτισης, να επαναφορτιστεί ασύρματα μέσω του προαιρετικού αξεσουάρ. Το smartphone της Nokia βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8 και έχει εγκατεστημένο από προεπιλογή το λογισμικό Nokia Black.