Πολύ καλά είναι τα νέα για όσους φίλους της Nokia επιθυμούσαν το νέο  Nokia 3310 να διαθέτει υποστήριξη 3G αφού η φινλανδική HMD Global ανακοίνωσε μια νέα έκδοση του ανανεωμένου 3310 το οποίο διαθέτει τη συγκεκριμένη δυνατότητα.

Όταν πριν μερικούς μήνες η HMD ανακοίνωνε την αναβίωση του Nokia 3310, αυτό ερχόταν με δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας με τη χαμηλότερη δυνατή σύνδεση, αυτή του 2G. Κάτι τέτοιο οδήγησε σε προβλήματα διαθεσιμότητας σε χώρες που δε διέθεταν τέτοιο δίκτυπ όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς. Πλέον με το 3310 3G, το πρόβλημα λύνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με την κυκλοφορία της συσκευής στις δύο αυτές χώρες να αναμένεται να επιβεβαιωθεί τις επόμενες ημέρες.

Θα κυκλοφορήσει σε 4 χρώματα όπως κίτρινο, κόκκινο και μαύρο, με τη μπαταρία του να ρίχνει το χρόνο ομιλίας στις 6,5 ώρες. Ο χρόνος αναμονής πλησιάζει τον ένα μήνα, κάτι εντυπωσιακό με βάση τα τωρινά δεδομένα των smartphone. Αρχικά θα κυκλοφορήσει στην Αυστραλία αλλά σύντομα η κυκλοφορία του θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες.