Εν όψη και της κυκλοφορίας της νέας της κονσόλας Switch, η Nintendo προχώρησε σε μια αθόρυβη αλλαγή για όσους έχουν δημιουργήσει λογαριασμό στην online της υπηρεσία. Συγκεκριμένα, κάθε κάτοχος κονσόλας της Ιαπωνικής εταιρείας που έχει πρόσβαση στις Online υπηρεσίες της όπως το Wii U και το 3DS, θα πρέπει να συνδεθεί στο λογαριασμό του και να δηλώσει το Nintendo UserID, το οποίο και θα αποτελεί το “όνομα” του μέσα στην υπηρεσία.

Μέχρι σήμερα, η Nintendo χρησιμοποιούσε το πεδίο Nickname από το προφίλ του χρήστη προκειμένου να εμφανίσει το όνομα του, όμως αυτό πλέον αλλάζει, δημιουργώντας ίσως κάποιο μπέρδεμα στους χρήστες.

Για την πρόσβαση στη ρύθμιση, ο χρήστης πρέπει να συνδεθεί στο λογαριασμό του και στο πεδίο User Info θα εντοπίσει άμεσα την επιλογή UserID. Εκεί μπορεί να δηλώσει το όνομα που θέλει ενώ αν αυτό υπάρχει ήδη θα λάβει σχετικό μήνυμα. Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να βιαστούν και να προχωρήσουν στη δήλωση του ονόματος που θέλουν να χρησιμοποιούν, πριν αυτό δεσμευτεί από άλλο χρήστη. Για την αλλαγή δε χρειάζεται πρόσβαση μέσω κονσόλας της εταιρείας αλλά μπορεί να γίνει και μέσα από την επίσημη σελίδα της Nintendo.