Η Nintendo γνωστοποίησε σήμερα την πολιτική που θα ακολουθήσει σε ότι αφορά την κυκλοφορία παιχνιδιών για smartphones. Σύμφωνα με τον Tatsumi Kimishima, η Ιαπωνική εταιρεία θα κυκλοφορεί «2 με 3 παιχνίδια» κάθε χρόνο για την πλατφόρμα του Android αλλά και του iOS.

Μετά το Super Mario Run που γνώρισε μεγάλη επιτυχία, η Nintendo κυκλοφορεί αύριο το Fire Emblem Heroes για το iOS και το Android ενώ η κυκλοφορία ενός νέου παιχνιδιού Animal Crossing έχει αναβληθεί για το 2018. Πάντως μέχρι στιγμής η Nintendo δεν έχει ανακοινώσει ποιους άλλους τίτλους προτίθεται να κυκλοφορήσει στα smartphones, και αν σ’ αυτούς περιλαμβάνονται κλασσικοί χαρακτήρες της εταιρείας όπως το Donkey Kong και το Zelda.

Πάντως το Super Mario Run που κυκλοφορεί εδώ και δύο μήνες μόνο στο iOS έχει ήδη κατέβει σε 79 εκατομμύρια iPhone και iPad, ενώ τον επόμενο μήνα αναμένεται και στην πλατφόρμα του Android ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο παιχνιδιού με αυτό στο iOS όπου το κατέβασμα και η πρόσβαση στην πρώτη πίστα γίνεται δωρεάν, με τη χρέωση των $10 να πραγματοποιείται για όποιον επιθυμεί να έχει στη διάθεσή του όλες τις πίστες.