Το Nintendo Switch είναι μία ξεχωριστή παιχνιδοκονσόλα με υβριδικό χαρακτήρα και εμπειρία gaming που θυμίζουν την επαναστατική δεκαετία του 1980. Με τη Nintendo να κατέχει γνώση και εμπειρία πολλών δεκαετιών, το μόνο που θα μπορούσαμε να αναμένουμε, είναι κάτι ξεχωριστό. Άλλωστε την ξέρει καλά τη συνταγή και μας το έχει αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν με το Nintendo Wii και τα motion χειριστήρια.  Το Nintendo Switch βέβαια, φαίνεται πως αλλάζει τα δεδομένα.

Με το Switch η Nintendo θέλει να κάνει την πρόσβαση στα αγαπημένα σου παιχνίδια πανεύκολη, είτε βρίσκεσαι στο σπίτι, σε έναν φίλο σου ή ακόμη και στην αλάνα της γειτονιάς. Όταν βρίσκεσαι στο σπίτι, το Switch συνδέεται στην ειδική βάση, η οποία είναι συνδεδεμένη με τη σειρά της, στην τηλεόραση. Στην περίπτωση που θέλεις να φύγεις, απλά σηκώνεις την κονσόλα από τη βάση και είσαι έτοιμος για gaming on the go.

Μάλιστα, οι δύο πλευρές του Nintendo Switch είναι αποσπώμενες και ουσιαστικά λειτουργούν ως χειριστήρια. Αποσυνδέοντας ένα από αυτά, γίνεται αμέσως το κύριο χειριστήριο του παιχνιδιού ενώ στην περίπτωση που αποσυνδέσεις και το δεύτερο, μπορείς να αρχίσεις το καθιερωμένο διπλό με το φίλο σου.

Με μία κίνηση μπορείς να έχεις είτε μία παιχνιδοκονσόλα για το σπίτι είτε μία φορητή κονσολά για να παίζεις παντού.

Κορυφαίες επιδόσεις σε κορυφαία πασίγνωστα παιχνίδια

Όσο αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, η Nintendo έπρεπε να εξασφαλίσει ομαλό gaming ακόμη και σε τελευταίας γενιάς παιχνίδια. Οπότε, συνεργάστηκε με την Nvidia η οποία κατασκεύασε μια ειδική έκδοση του Tegra επεξεργαστή, προκειμένου να δώσει κορυφαίες επιδόσεις στα παιχνίδια.

Με μiα γρήγορη ματιά στο video, αναγνωρίζουμε παιχνίδια όπως το νέο Zelda, Super Mario, Skyrim, NBA και Mario Kart. Σίγουρα, η λίστα θα μεγαλώσει και αναμένουμε υπομονετικά έως και τις 13 Ιανουαρίου, όπου και θα γίνει η πλήρης παρουσίαση της κονσόλας, σε ένα event αποκλειστικά για το Nintendo Switch.

Τέλος, όσο αφορά την κυκλοφορία στα ράφια των καταστημάτων, αυτή αναμένεται τον ερχόμενο Μάρτιο.

Δες περισσότερα