Στο πρώτο Nintendo Direct του 2022, η Ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε όλα τα νέα παιχνίδια που έρχονται στο Switch πολύ σύντομα. Για πολλά από αυτά υπήρχαν φήμες ή γνωρίζαμε ήδη κάποιες πληροφορίες. Υπήρξαν όμως και μερικές εκπλήξεις που μας ξάφνιασαν ευχάριστα. Η μεγαλύτερη από όλες ήταν αυτή του Nintendo Switch Sports! Το νέο παιχνίδι φέρνει τη μαγεία του Wii Sports στη νέα εποχή, με τη Nintendo να δημιουργεί μία ανανεωμένη έκδοση του παιχνιδιού που είχε αφήσει εποχή στο Wii.

Αν είχες Nintendo Wii, τότε σίγουρα θα ξέρεις για τι πράγμα μιλάμε. Το Wii είναι μία από τις πιο επιτυχημένες κονσόλες στην ιστορία της Nintendo και αυτό οφείλεται εν πολλοίς στην επαναστατική τεχνολογία ανίχνευσης της κίνησης. Με το Wii Remote, το χειριστήριο της κονσόλας, μπορούσες να κάνεις κινήσεις οι οποίες μεταφράζονταν σε κινήσεις στην οθόνη. Για να αναδείξει αυτή την τεχνολογία, η Nintendo έδινε μαζί στο πακέτο της κονσόλας το παιχνίδι Wii Sports. Βάζοντας το δίσκο στην κονσόλα, σε περίμεναν 5 διαφορετικά αθλήματα τα οποία έπαιζες κουνώντας το Wii Remote (και το nunchuck σε μερικά από αυτά). Το original Wii Sports είχε πέντε παιχνίδια: τένις, μπέιζμπολ, μπόουλινγκ, γκολφ και μποξ.

Nintendo Switch Sports – Μάθε τα πάντα

16 χρόνια μετά την κυκλοφορία του Wii Sports, η Nintendo ετοίμασε τον διάδοχό του για το Switch! Αυτό είναι το Switch Sports, θα κυκλοφορήσει στις 29 Απριλίου και φέρνει στη νεότερη κονσόλα της Nintendo τόσο αγαπημένα αθλήματα όσο και νέα. Στον επερχόμενο τίτλο θα περιλαμβάνεται τένις, μπόουλινγκ και ξιφομαχίες (αυτό το άθλημα ήταν μέρος του παιχνιδιού Wii Sports Resort), ενώ οι νέες προσθήκες είναι τα ποδόσφαιρο, βόλεϊ και badminton. Σε μεταγενέστερο δωρεάν update που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο θα προστεθεί και το γκολφ, όπως ανακοίνωσε η Nintendo.

Όπως και στο πρώτο Sports, έτσι και το Nintendo Switch Sports θα χρησιμοποιείς το Mii σου για να παίξεις και ο χειρισμός θα βασίζεται στην κίνηση των Joy-Cons. Για το ποδόσφαιρο, η Nintendo θα δημιουργήσει ένα έξτρα αξεσουάρ με το οποίο θα μπορείς να προσαρτήσεις το χειριστήριο στο πόδι σου για να κλωτσάς τη μπάλα. Μία σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με το Wii Sports είναι πως στο Nintendo Switch Sports θα μπορείς να παίξεις και online. Τα διαδικτυακά παιχνίδια θα μπορούν να είναι τόσο μεταξύ φίλων όσο και με άγνωστους, τυχαίους αντιπάλους.

Όπως είπαμε, η κυκλοφορία του Switch Sports θα ξεκινήσει στις 29 Απριλίου. Κάποιοι τυχεροί, όμως, θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν το παιχνίδι νωρίτερα. Για να προετοιμαστεί για το λανσάρισμα του παιχνιδιού, η Nintendo θα διεξάγει ένα Online Play Test μεταξύ 18 και 20 Φεβρουαρίου. Σε αυτό θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μόνο όσοι έχουν συνδρομή στο Nintendo Switch Online. Οι εγγραφές για την online δοκιμή του Nintendo Switch Sports θα «ανοίξουν» στις 15 Φεβρουαρίου.

Δεν ξέρουμε για εσένα, εμείς πάντως, που λατρέψαμε το Wii Sports και το Wii Sports Resort στο Wii και ακόμα και σήμερα παίζουμε που και που, ανυπομονούμε για την κυκλοφορία του Switch Sports στο Nintendo Switch!