Μία από τις μεγάλες ελλείψεις του Switch, της τελευταίας παιχνιδοκονσόλας της Nintendo, είναι η απουσία κάποιας online υπηρεσίας, με την Ιαπωνική εταιρεία να έχει υποσχεθεί ότι κάτι τέτοιο θα γίνει πραγματικότητα στο μέλλον, με το Nintendo Switch Online.

Πλέον όμως η Nintendo γίνεται πιο συγκεκριμένη αναφέροντας ότι το Switch Online Service θα κάνει την εμφάνισή του τον επόμενο χρόνο με ετήσια συνδρομή $19,99. Η εταιρεία θα δίνει την επιλογή για μηνιαία συνδρομή με κόστος $3,99 αλλά και τρίμηνη συνδρομή με κόστος $7,99 για όσους δε θέλουν να δεσμευτούν με το ετήσιο πρόγραμμα. Το κύριο χαρακτηριστικό της υπηρεσίας αναμένεται να είναι η πρόσβαση των παιχτών σε μια μεγάλη βιβλιοθήκη κλασσικών παιχνιδιών που έχουν κυκλοφορήσει για κονσόλες της Nintendo.

Διάβασε επίσης: To XBOX Game Pass σου δίνει να παίξεις 100 παιχνίδια

Ο κάτοχος του Switch θα μπορεί να «ξεκλειδώσει» το δικαίωμα να παίξει κάποιο από αυτά τα παιχνίδια, πιθανόν μετά από ξεχωριστή πληρωμή, αλλά και να τα παίξει παρέα με άλλους φίλους online. Ακόμα θα κυκλοφορήσει σχετική Mobile εφαρμογή ενώ πριν το επίσημο λανσάρισμα της υπηρεσίας, θα υπάρξει μια δοκιμαστική περίοδος.