Όπως αναμέναμε, το Nintendo Switch θα κυκλοφορήσει σε Αμερική, Ιαπωνία, Καναδά και χώρες της Ευρώπης, μαζί σε αυτές και η Ελλάδα, στις 3 Μαρτίου. Η περίπου μίας ώρας παρουσίαση της Nintendo ολοκληρώθηκε εχθές το βράδυ ξημερώματα Παρασκευής, με την Ιαπωνική εταιρεία να μας δίνει τη συνολική εικόνα της νέας υβριδικής κονσόλας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Οι δυνατότητες του Nintendo Switch

Όλα όσα ήξερες έως τώρα για την κονσόλα, ισχύουν. Είναι τόσο διαφορετική και ξεχωριστή από αυτές των Sony και Microsoft, με τη Nintendo, για ακόμη μία φορά, να υλοποιεί το δικό της project.

Nintendo Switch

Με το Nintendo Switch θα έχεις 3 τρόπους παιχνιδιού. Ο κλασσικός TV Mode, το Tabletop Mode κατά το οποίο η κονσόλα στηρίζεται επάνω στο dock και παίζεις παιχνίδια με τα joy controllers, και το Handheld Mode όπου παίρνεις την κονσόλα μαζί σου και παίζεις όπου θέλεις. Επίσης, όσο αφορά τη φορητή λειτουργία, θα μπορούν να συνδεθούν έως 8 κονσόλες ταυτόχρονα για multiplayer.

Όταν η κονσόλα βρίσκεται επάνω στο dock μπορείς να παίξεις είτε με τα Joy controllers, τα οποία είναι τα μικρά αποσπώμενα χειριστήρια που απελευθερώνονται με slide μηχανισμό από τις 2 πλευρές του Nintendo Switch είτε με το μεγαλύτερο παραδοσιακό Pro Controller.

Η κονσόλα στο TV Mode θα μπορεί να παίξει παιχνίδια σε ανάλυση έως 1080p ενώ κατά τη διάρκεια του φορητού gaming, η οθόνη των 6.2’’ θα σου προσφέρει 720p gaming. Σημαντικό επίσης, ότι το dock σύνδεσης δεν είναι μοναδικό. Με άλλα λόγια, μπορείς να αγοράσεις όσα θέλεις για να παίζεις σε όλες τις τηλεοράσεις του σπιτιού, χωρίς να μεταφέρεις όλο τον εξοπλισμό, παρά μόνο την κονσόλα.

Nintendo Switch

Επίσης, αν και λίγο πολύ το περιμέναμε, το Nintendo Switch δεν θα υποστηρίζει Dual Screen gaming. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορείς όταν παίζεις στην τηλεόραση, σε μία δεύτερη οθόνη (για παράδειγμα την οθόνη του ίδιου του Switch) να βλέπεις τον χάρτη ή άλλες πληροφορίες για το παιχνίδι. Κάτι που με την προηγούμενη κονσόλα της Nintendo Wii U ήταν εφικτό.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι οι λεγόμενες κασέτες. Όλα τα παιχνίδια του Switch θα είναι σε μορφή κασέτας και όχι σε κάποιο CD/DVD/Blu-ray.

Τα χειριστήρια του Nintendo Switch

Τα Joy-Cons είναι ακόμη μία καινοτομία του Switch. Τα 2 αυτά χειριστήρια βρίσκονται στις 2 πλευρές της κονσόλας και είναι αποσπώμενα, ώστε να αφήνεις την κονσόλα από τα χέρια και να παίζεις πιο άνετα.

Όπως είδαμε και στην παρουσίαση, το δεξί Joy-Con έχει αισθητήρα υπερύθρων και μπορεί να σκανάρει διάφορα αντικείμενα. Όπως ανέφερε η Nintendo, θα μπορεί να αναγνωρίζει κινήσεις του χεριού όπως για παράδειγμα τη διαφορά μεταξύ πέτρας, χαρτιού και ψαλιδιού. Ναι, το παιχνίδι που παίζαμε μικροί.

Nintendo Switch

Η αριστερή πλευρά ενσωματώνει το Rumble HD, το οποίο είναι μία βελτιωμένη έκδοση λειτουργίας δόνησης. Επίσης όπως είδαμε και στην παρουσίαση, τα Joy-Con θα έρχονται σε επιπλέον 2 χρώματα, μπλε και κόκκινο, τα οποία και θα διατίθενται ξεχωριστά.

Τώρα για όσους νομίζουν ότι τα Joy-Con δεν επαρκούν, μπορούν να προμηθευτούν ένα πιο κλασσικό Pro Controller, το οποίο ενσωματώνει και D-Pad. Είναι αρκετά μεγαλύτερο σε μέγεθος και πιθανότατα για μερικούς, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια gaming στην τηλεόραση, να είναι πιο βολικό.

Τα παιχνίδια του Nintendo Switch

Η παρουσίαση έφερε 3 νέα παιχνίδια, τα οποία δεν είχαν ανακοινωθεί έως τώρα. Μιλάμε για τα Xenoblade Chronicles 2, Super Mario Odyssey και Splatoon 2. Μερικά ακόμη που ήδη γνωρίζαμε ήταν τα Project Octopath Traveler, Dragon Quest X και XI, Fire Emblem Warriors, FIFA αλλά και το The Elder Scrolls V: Skyrim. Επίσης, με τον Mario να έχει την τιμητική του, η Nintendo θα κυκλοφορήσει και ένα νέο Mario Kart 8 Deluxe.

Φυσικά μαζί με τα παραπάνω, θα κυκλοφορήσει και το πολυαναμενόμενο Zelda: Breath of the Wild, το οποίο θα έρθει στα ράφια την ίδια ημέρα με την κονσόλα.

Nintendo Switch

Όπως θα θυμάται κανείς από το πρώτο trailer του Switch, το NBA θα είναι διαθέσιμο για την κονσόλα ενώ ταυτόχρονα γίνονται συζητήσεις για μία ειδική έκδοση Dark Souls 3.

Όπως ανέφερε η Nintendo κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ήδη 50 studio αναπτύσσουν 80 παιχνίδια για το Switch. Μεταξύ αυτών ξεχωρίσαμε τις Activision, Bethesda, CAPCOM, SEGA, EA, Epic Games, Take-Two, Ubisoft, Warner Bros, Konami, Telltale, Silicon, Codemasters και FromSoftware. Όλες οι μεγάλες εταιρείες στο χώρο του gaming, όπως φυσικά θα περίμενε κανείς.

Τα χαρακτηριστικά του Nintendo Switch

Αν και ήδη γνωρίζαμε ότι το Switch τροφοδοτείται από έναν ειδικά κατασκευασμένο επεξεργαστή Tegra της NVIDIA, η Nintendo δεν ανακοίνωσε κάτι περισσότερο από αυτό.

Αν και οι χρονισμοί του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών ίσως να μην έχουν μεγάλη σημασία όσο αφορά τις δυνατότητες της συσκευής, το Switch είναι αρκετά ισχυρό. Ο επεξεργαστής τρέχει με ταχύτητα κοντά στο 1GHz ενώ η κάρτα γραφικών αγγίζει τα 768MHz όταν είναι συνδεδεμένο στο dock ενώ κατά τη φορητή λειτουργία πέφτει στα 307MHz, για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας.

Nintendo Switch

Τα νούμερα αρκετά κοντά, (πάντα για τη λειτουργία TV) με τα 800MHz του PS4 και τα 853MHz του XBOX One. Το σίγουρο είναι ότι το Nintendo Switch θα είναι εμφανώς πιο δυνατό από το Nintendo Wii U.

Επίσης, θα ενσωματώνει θύρα USB Type C για τη φόρτιση ενώ θα υποστηρίζει κάρτες micro SD έως και 128GB.

Multiplayer και Online gaming

Αν και θα υπάρχει δυνατότητα online gaming, η υπηρεσία αυτή θα είναι σε μορφή συνδρομής. Η Nintendo σκοπεύει να δώσει δωρεάν την online υπηρεσία έως και 6 μήνες μετά την κυκλοφορία της κονσόλας, αλλά από το φθινόπωρο του 2017 και μετά, θα χρειάζεσαι συνδρομή. Όπως συμβαίνει φυσικά και με τις υπόλοιπες κονσόλες του ανταγωνισμού.

Κάτι επίσης σημαντικό είναι ότι η κονσόλα δεν θα είναι κλειδωμένη με βάση τη γεωγραφική περιοχή με αποτέλεσμα να μπορείς να παίζεις παιχνίδια, από όποια χώρα κι αν έχουν αγοραστεί αυτά.

Nintendo Switch

Nintendo Switch αναμενόμενη κυκλοφορία και τιμή

Όπως αναφέραμε στην αρχή, το γεγονός ότι το Nintendo Switch θα έρθει και στην Ελλάδα απευθείας με την πρώτη κυκλοφορία στις 3 Μαρτίου, είναι ιδιαίτερα ευχάριστο για τους fan της Nintendo. Όσο αφορά την τιμή της κονσόλας, αυτή θα είναι της τάξεως των $299 εκτός Ευρώπης ενώ επίσημες πηγές κάνουν λόγο για £280 (περίπου €320) όσο αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο. Όσο αφορά την Ελληνική αγορά και τα καταστήματα Media Markt, η τιμή της κονσόλας θα είναι στα €339.

 Τι θα βρεις μέσα στη βασική συσκευασία του Nintendo Switch

  • Κονσόλα Nintendo Switch
  • 2 Joy-Con χειριστήρια
  • Ιμάντες ασφαλείας για τον καρπό
  • Joy-Con grip
  • Βάση στήριξης Switch Dock
  • 1x καλώδιο HDMI
  • Καλώδιο ρεύματος
Προπαράγγειλε το Nintendo Switch Δες όλα τα αξεσουάρ Nintendo Switch