Το show της Nintendo στην Ε3, όπως μας έχει συνηθίσει τον τελευταίο καιρό η εταιρία στα διάφορα Direct της, ξεκίνησε με έναν άκρως χιουμοριστικό τρόπο. Οι “μεγάλοι τρεις” Iwata, Reggie και Miyamoto σε μορφή κούκλων από το muppet show, ετοιμάζονταν να βγουν στη σκηνή όταν άρχισαν να μεταμορφώνονται σε… χαρακτήρες από το StarFox… και έτσι μπήκαμε κατευθείαν στο ψητό!

Η πρώτη ανακοίνωση της Nintendo ήταν το αναμενόμενο StarFox WiiU, το οποίο επίσημα θα ονομάζεται StarFox Zero. Στο trailer είδαμε γνώριμες τοποθεσίες όπως η Corneria, οι οποίες όμως θα μπορούν να προσεγγιστούν με διαφορετικό τρόπο από τον παίκτη χάρη στη δυνατότητα του Arwing να μπορεί να πάρει τρεις μορφές με το πάτημα ενός κουμπιού. Θα μπορεί να μεταμορφωθεί σε Walker (μια ιδέα από το ακυρωθέν StarFox 2 για το SNES), Land-tank και το ελικοφόρο GyroWing. Το GamePad θα χρησιμεύει για να παίζουμε το παιχνίδι σε προοπτική πρώτου προσώπου (φανταστείτε σαν να βλέπουμε μέσα από το cockpit του Arwing) ενώ στην τηλεόραση θα έχουμε τη γνωστή προοπτική τρίτου προσώπου της σειράς.

Στη (ψηφιακή) σκηνή στη συνέχεια ανέβηκε ο Reggie, ο οποίος τόνισε τη δυνατότητα της Nintendo να μεταμορφώνεται (κάνοντας μια σύντομη νύξη στο project NX και το mobile μέλλον) και να μεταμορφώνει τις εμπειρίες και τον τρόπο παιξίματος των παικτών.

Ακολούθησε μια είδηση έκπληξη. Η κυκλοφορία ειδικών amiibo τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στο επερχόμενο Skylanders: SuperChargers αλλά και στους τίτλους της Nintendo. Τα πρώτα από αυτά amiibo με τη “διχασμένη προσωπικότητα” θα είναι ο Donkey Kong και ο Bowser. Τα amiibo αυτά θα ξεκλειδώνουν αποκλειστικό περιεχόμενο και χαρακτήρες από το σύμπαν της Nintendo για τη σειρά Skylanders, μόνο στις κονσόλες της Nintendo.

Τη σκυτάλη έλαβε το Legend of Zelda. Γνωρίζαμε ότι δεν θα δούμε το Zelda WiiU σε αυτή την έκθεση, όμως είδαμε ένα ολοκαίνουργιο τίτλο για τη φορητή κονσόλα της Nintendo. Το παιχνίδι θα είναι ο πνευματικός διάδοχος του Four Swords και θα περιέχει dungeons τα οποία θα απαιτούν τη συνεργασία έως και τριών παικτών. Θα υπάρχει και single-player όπου ο παίκτης θα μπορεί να ελέγξει και τους 3 χαρακτήρες μόνος του.

Η συνέχεια, πάλι με Zelda, καθώς επιβεβαιώθηκε επίσημα η κυκλοφορία του Hyrule Warriors (και όλων των DLC του) για το 3DS. Επίσης, θα υπάρχει και επιπλέον περιεχόμενο με χαρακτήρες από το Wind Waker όπως ο King of Red Lions και η Tetra. Τον τίτλο θα τον δούμε αρχές 2016.

Στη συνέχεια, είχαμε τον τίτλο Metroid Prime, που όλοι περιμέναμε να ακούσουμε… ή μάλλον όχι. Μιλάμε για ένα spin-off για το 3DS με τίτλο: Metroid Prime: Federations το οποίο υπόσχεται εκτός των άλλων και 3vs.3 Multiplayer. Εμείς πάλι δεν είδαμε ούτε ίχνος της bounty hunter αλλά ούτε και εντυπωσιαστήκαμε από το trailer.

Το επόμενο franchise της Nintendo που παρουσιάστηκε ήταν το Fire Emblem. Και εδώ, μιλάμε για έναν τίτλο για τη φορητή κονσόλα, ο οποίος θα αποτελεί πνευματικό διάδοχο του εξαιρετικού Fire Emblem Awakening. Πλέον μάθαμε και επίσημα το όνομα του παιχνιδιού, το οποίο θα ονομάζεται Fire Emblem Fates (το γνωρίζαμε ως Fire Emblem if στην Ιαπωνία). Το παιχνίδι θα το δούμε μέσα στο 2016.

Η συνέχεια έγινε με το Fire Emblem x Shin Megami Tensei. Παρουσιάστηκε άλλο ένα animated trailer στο οποίο είδαμε τους χαρακτήρες και τα Persona τους (αν θα λέγονται έτσι στο συγκεκριμένο παιχνίδι). Ωστόσο, οι λεπτομέρειες για τον τίτλο όσον αφορά τόσο το gameplay όσο και την ημερομηνία κυκλοφορίας εξακολουθούν να είναι άγνωστες.

Μετά από αυτά, είδαμε άλλο ένα trailer για το Xenoblade για το WiiU και επιτέλους μάθαμε την ημερομηνία κυκλοφορίας του: 4/12/2015.

Η συνέχεια έγινε με δύο τίτλους Animal Crossing. Ο πρώτος ήταν ήδη γνωστός, το Animal Crossing: Happy Home Designer για το 3DS, το οποίο θα υποστηρίζει τις νέες κάρτες amiibo αλλά και νέα πλαστικά amiibo, τα οποία ανακοινώθηκαν. O δεύτερος, είναι το Animal Crossing amiibo Fest για το WiiU. Από το trailer μπορούμε να συμπεράνουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα επιτραπέζιο παιχνίδι τύπου “Monopoly” που θυμίζει τα παλιά Mario Party.

Άλλο ένα παιχνίδι που γνωρίζαμε παρουσιάστηκε, το Yoshi’s Wooly World. Ένα διεξοδικό video παρουσιάστηκε σχετικά με το πως η δημιουργός του εμπνεύστηκε τα “μάλλινα” amibo αλλά και το τι θα προσφέρουν αυτά στο παιχνίδι.

Μετά από όλα αυτά τα first και second-party παιχνίδια, ήρθε η ώρα για ένα third-party. Μιλάμε για τη σειρά Yokai-watch της Level 5 που είναι φαινόμενο αυτόν τον καιρό στην Ιαπωνία. Η σειρά επιτέλους έρχεται και στη Δύση (πράγμα που το γνωρίζαμε ήδη). Αυτό που δε γνωρίζαμε είναι πως θα το δούμε φέτος στο 3DS.

Επιστροφή στους first-party τίτλους, με ακόμα έναν τίτλο για το 3DS. Πρόκειται για το Mario & Luigi: Paper Jam, το οποίο φαίνεται συνδυάζει μηχανισμούς τόσο από τη σειρά Mario & Luigi όσο και τους RPG μηχανισμούς των Paper Mario.

Η συνέχεια με έναν Mario τίτλο, αυτή τη φορά όμως για το WiiU. Ο λόγος για το Mario Tennis Ultra, το οποίο θα το δούμε την περίοδο των εορτών 2015.

Για το κλείσιμο της παρουσίασης, τιμής ένεκεν της 30η επετείου του συμπαθούς μουστακαλή υδραυλικού, η Nintendo μας έδειξε το (Super) Mario Maker. Εκτός των άλλων, μάθαμε ότι το παιχνίδι θα υποστηρίζει όλα τα amiibo – o Mario θα μπορεί να μεταμορφωθεί σε κάποιον από τους χαρακτήρες των amiibo τρώγοντας τo αντίστοιχο power-up. Ακόμα, o τίτλος θα συνοδεύεται από ένα ειδικό 8-bit Mario amiibo αλλά και ένα βιβλιαράκι με οδηγίες για να κατασκευάσουμε μερικές, προτεινόμενες από τους developers, πίστες.

Ως τελευταία ανακοίνωση, ο Reggie ανακοίνωσε το letssupermario.com, έναν εορταστικό ιστότοπο για την 30η επέτειο του Mario, ο οποίος έχει παράλληλα στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για το φιλανθρωπικό οργανισμό “Operation Smile”.