Πόσες φορές σηκώθηκες το πρωί για να φύγεις για τη δουλειά, το σχολείο ή την εκδρομή και η διαδικασία να δέσεις τα κορδόνια σε κούραζε;  Πριν καλά – καλά πιεις τον καφέ σου, έπρεπε να δημιουργήσεις τον τέλειο κόμπο, να σφίξεις στο ιδανικό σημείο και τα δύο κορδόνια για να είναι άνετο το πέλμα και το πόδι αλλά και να ψάχνεις τις θηλιές για να περάσει το κορδόνι. Με τα Nike HyperAdapt όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν ή έστω είμαστε αρκετά κοντά να ξεχάσουμε τι σημαίνει κορδόνι.

Μετά από πολύ καιρό ανάπτυξης, έρευνας και φυσικά πολλές επαναλήψεις του Back to the Future 2, η Nike λανσάρει στην αγορά τα παπούτσια που δένουν τα κορδόνια από μόνα τους. Με παρόμοιο τρόπο όπως τα έδενε ο Marty Mc Fly, έτσι και η Nike ενσωματώνει στο πάνω μέρος του παπουτσιού κουμπιά τα οποία σφίγγουν ή ξεσφίγγουν τα κορδόνια, ανάλογα που αισθάνεσαι πιο άνετα. Στην περίπτωση που βιάζεσαι βέβαια, απλά τα φοράς και πατάς τη φτέρνα σου στο έδαφος. Με αυτό τον τρόπο τα HyperAdapt δένονται αυτόματα.

Ο εσωτερικός μηχανισμός αποτελείται από ένα ισχυρό μαγνήτη ο οποίος τροφοδοτείται από την ενσωματωμένη μπαταρία, η οποία παρεμπιπτόντως έχει αυτονομία δύο εβδομάδων. Βέβαια για την ώρα δεν υπάρχει πληροφόρηση για το πόσο ανθεκτική είναι η μπαταρία, διότι στην περίπτωση που στραβοπατήσεις σε ένα πεζοδρόμιο ή περπατάς λίγο πιο άγαρμπα, θα μπορούσες να την τραυματίσεις. Όλα αυτά είναι εικασίες όμως με το τελικό προϊόν να αναμένεται στις 28 Νοεμβρίου.

Τα Nike HyperAdapt θα κυκλοφορήσουν σε συγκεκριμένα καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και κάποιος μπορεί να τα αποκτήσει μόνο στην περίπτωση που έχει κλείσει ραντεβού. Αυτό σημαίνει ότι θα κυκλοφορήσουν σε πολύ λίγα κομμάτια και οι τυχεροί θα μπορούν να καυχιούνται για αυτή τους την επιτυχία. Για την ώρα ας βάλουμε να δούμε στην τηλεόραση τον τρελογιατρό Dr. Emmet Brown και το Delorean μεταμφιεσμένο σε μηχανή του χρόνου. Λέτε να δούμε σύντομα και ιπτάμενα αυτοκίνητα;