Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε, η «κλασσική έκδοση» του NES, της παιχνιδοκονσόλας θρύλος της Nintendo, δημιούργησε μεγάλο ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων της εταιρείας που θα μπορούσαν να ξαναπαίξουν μερικά από τα αγαπημένα τους παιχνίδια.

Η κυκλοφορία της κονσόλας έγινε σήμερα στις πρώτες χώρες και επιβεβαιώθηκε η αγάπη που τρέφει ακόμα ο κόσμος για τη συγκεκριμένη κονσόλα, εξαντλώντας άμεσα την πρώτη παρτίδα. Με μικρότερο μέγεθος από την πραγματικό κονσόλα, το NES εξακολουθεί να είναι μια 8-bit κονσόλα που περιλαμβάνει 30 από τα καλύτερα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν, με συνολική τιμή $60. Το πρόβλημα στη διαθεσιμότητα της συσκευής πάντως φαίνεται να είναι σύντομο αφού σύντομα όλα τα καταστήματα μεταξύ των οποίων και το Mediamarkt, θα έχουν την κονσόλα της Nintendo σε επαρκείς ποσότητες εν όψη και των εορτών.

Όπως δηλώνει υψηλόβαθμο στέλεχος της Nintendo, «η ζήτηση του NES Classic edition είναι τεράστια και εργαζόμαστε σκληρά προκειμένου να την καλύψουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα». Μερικά από τα 30 παιχνίδια που περιλαμβάνονται στην κονσόλα προεγκατεστημένα είναι το κλασσικό Super Mario Bros, το Donkey Kong, το Metroid, το Dr, Mario, το Super Mario Bros 2, το Bubble Bobble κ.α.