Πίστη στο όραμα των Universal Windows εφαρμογών δείχνει η Viber, δημιουργός του ομώνυμου προγράμματος επικοινωνίας για mobile συσκευές, κυκλοφορώντας τη νέα έκδοση για Windows 10 Mobile συσκευές αλλά και συστήματα που τρέχουν την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

Το νέο Viber για Windows 10 εκμεταλλεύεται τα κύρια χαρακτηριστικά της πλατφόρμας όπως Live Tiles αλλά και υποστήριξη της ψηφιακής βοηθού Cortana. Ακόμα είναι δυνατή η πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων, η γρήγορη απάντηση μέσω γραπτών μηνυμάτων αλλά και οι τηλεφωνικές κλήσεις με υποστήριξη του προτύπου HD για κρυστάλλινες συνομιλίες.

Όπως ισχύει και σε άλλες εφαρμογές άμεσων μηνυμάτων, οι χρήστες μπορούν να στείλουν στους φίλους τους μέσω της εφαρμογής εκτός από μηνύματα, και φωτογραφίες αλλά και μικρά βίντεο. Τα stickers κάνουν και εδώ την εμφάνιση τους ενώ υποστηρίζεται η πραγματοποίηση ομαδικών συζητήσεων στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν έως και 200 άτομα ταυτόχρονα. Αν μάλιστα στείλετε κάποιο μήνυμα το οποίο θέλετε να διαγράψετε στη συνέχεια, το Viber δίνει αυτή τη δυνατότητα ακόμα και αν το μήνυμα έχει ληφθεί από τον παραλήπτη.