Οι εταιρείες που θα συμμετάσχουν στην επερχόμενη IFA 2019 προετοιμάζουν ήδη τις ανακοινώσεις τους, με μερικές από αυτές να δημιουργούν το απαιτούμενο κλίμα πριν κάποιο σημαντικό λανσάρισμα. Μία από αυτές, η Sony, προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση σήμερα, κυκλοφορώντας ένα μικρό video tease στον επίσημο λογαριασμό που διαθέτει στο Instagram, για ένα πιθανό Xperia smartphone.

Με το σλόγκαν «Xperia στην παλάμη σου», το μικρό βίντεο φαίνεται ότι μας δίνει μια πρώτη ιδέα για τα επερχόμενα σχέδια της Ιαπωνικής εταιρείας στην κατηγορία των smartphones, με όλες τις πιθανότητες να οδηγούν στην ανακοίνωση ενός νέου Compact Xperia smartphone μοντέλου αν και με διαφορετική ονομασία.

Για όσους θυμούνται, η Sony αποτελεί έναν από τους ελάχιστους κατασκευαστές παγκοσμίως που συνεχίζει να δημιουργεί smartphones με μικρές διαστάσεις, και όταν λέμε μικρές εννοούμε μικρές με οθόνη 4.6 ιντσών, κάτι που το κάνει ιδανικό στο κράτημα και στη μεταφορά. Οι μικρές διαστάσεις σε κάθε Compact μοντέλο δεν σήμαιναν όμως και μικρές επιδόσεις αφού η διαφορά στην περίπτωση της Sony ήταν ότι εξόπλιζε κάθε σχετικό μοντέλο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Το Xperia X Compact ήταν το τελευταίο μοντέλο της σειράς που κυκλοφόρησε η Sony τον Σεπτέμβριο του 2016 κάτι που σημαίνει ότι δεν έχουμε ξαναδεί νέο μέλος στην οικογένεια Compact για τρία χρόνια. Αν τελικά οι φήμες επιβεβαιωθούν, είναι κάτι που θα μάθουμε στις 5 Σεπτεμβρίου όταν και θα διεξαχθεί η επίσημη παρουσίαση της εταιρείας.