Μια ενδιαφέρουσα πρόσκληση απέστειλε η HTC σε δημοσιογράφους, προκειμένου να ανακοινώσει μία παρουσίαση η οποία θα διεξαχθεί στις 12 Ιανουαρίου, λίγες ημέρες μετά την έκθεση CES 2017.

H πρόσκληση είναι αινιγματική αφού αναφέρει το μήνυμα “for U” (για εσάς), με το γράμμα U (εσάς), να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της πρόσκλησης. Επιπλέον το λογότυπο της εταιρείας, βρίσκεται στο κάτω δεξί μέρος και με γωνία 90 μοιρών προκειμένου το γράμμα C να εμφανίζεται ως U. Μέχρι στιγμής, δε γνωρίζουμε ποια είναι τα σχέδια της εταιρείας, με την τελευταία φημολογία να κάνει λόγο για ένα νέο Smartphone, το HTC X10 το οποίο θα ανήκει στη μεσαία κατηγορία. Πάντως το να ετοιμάζει μια ολόκληρη παρουσίαση η HTC αποκλειστικά γι’ αυτό το μοντέλο θεωρείται απίθανο. Άλλα σενάρια κάνουν λόγο για παρουσίαση νέου VR προιόντος που θα ενισχύσει τις προτάσεις της εταιρείας στο χώρο μετά το Vive ενώ σίγουρα η πρόσκληση δεν αφορά το διάδοχο του HTC 10, με τη νέα ναυαρχίδα της εταιρείας να αναμένεται προς τον Απρίλιο.

Το 2016 αποτέλεσε μια αρκετά δύσκολη χρονιά για την HTC, με αναιμικές πωλήσεις smartphone, αλλά και μια σημαντική επιτυχία, το σύστημα εικονικής πραγματικότητας Vive το οποίο ανέπτυξε σε συνεργασία με τη Valve και το οποίο αποτελεί ένα από τα κορυφαία της αγοράς.