Η δεύτερη γενιά (δες εδώ την τρέχουσα έκδοση) του PlayStation VR είναι γεγονός αν και οι φίλοι του PlayStation δε θα πρέπει να περιμένουν μεγάλες αλλαγές.

Συγκεκριμένα το νέο PlayStation VR έρχεται με σχεδόν ίδια εμφάνιση, με τη μοναδική αλλαγή να βρίσκεται στο πίσω μέρος όπου τα στερεοφωνικά ακουστικά είναι πλέον ενσωματωμένα απευθείας πάνω στο σύστημα εικονικής πραγματικότητας. Η άλλη μεγάλη αλλαγή αφορά την επεξεργαστική μονάδα που ενώνει το κράνος με το PlayStation 4/PlayStation 4 Pro, και η οποία αναβαθμίζεται ώστε να υποστηρίζει πλέον HDR pass through. Αυτό σημαίνει ότι ο κάτοχος του PlayStation δε θα χρειάζεται να αποσυνδέει το PS VR από την κονσόλα του προκειμένου να δει περιεχόμενο HDR, κάτι που χρειαζόταν να το κάνει με την πρώτη γενιά.

Σε ότι αφορά την κυκλοφορία του νέου PlayStation VR, αυτή θα πραγματοποιηθεί πρώτα στην Ιαπωνία στις 14 Οκτωβρίου, με τη Sony να μην αναφέρει πότε το σύστημα θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη. Όταν όμως αυτό γίνει, η εταιρεία εγγυάται ότι η τιμή του θα παραμείνει ίδια. Επιπλέον θα έχει απόλυτη συμβατότητα με όλα τα παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα.

Δες εδώ τα δωρεάν παιχνίδια του PS Plus για τον Οκτώβρη