Σημαντικά νέα μας έρχονται από το μέτωπο της Sony, όπου μετά από μια μακρά περίοδο φημολογίας, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα νέο PlayStation με καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά, όμως αυτό δε θα παρουσιαστεί στην έκθεση E3.

Σε συνέντευξη του ο επικεφαλής της Sony Interactive Entertainment, Andrew House, ανέφερε ότι το νέο PlayStation θα έχει αρκετά καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά από το PlayStation 4, και θα μπορεί να αναπαράγει παιχνίδια με ανάλυση 4K. Στόχος της Sony είναι να καταστήσει τη νέα παιχνιδοκονσόλα συμβατή με όλα τα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας που αναμένεται να κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια. Επιπλέον το νέο PlayStation που για την ώρα έχει την κωδική ονομασία Neo, θα μπορεί να “τρέξει” χωρίς πρόβλημα όλα τα παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει και θα κυκλοφορήσουν στο PlayStation 4.

Ο House διευκρίνισε ότι η νέα κονσόλα δε θα παρουσιαστεί στην έκθεση E3 που ανοίγει τις πύλες της την επόμενη εβδομάδα, με τη Sony να προχωρά σε ξεχωριστή παρουσίαση πιθανότατα το Φθινόπωρο. Πάντως στα σχέδια της εταιρείας είναι η παράλληλη κυκλοφορία των δύο PlayStation στην αγορά και όχι η κατάργηση του PlayStation 4.