Αν κάτι ενοχλεί τους κατόχους του PlayStation 4 Pro, είναι ο θόρυβος που προκαλεί κατά τη λειτουργία του, πρέπει να είναι κοντά στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Η Sony, «αθόρυβα», ξεκίνησε να κυκλοφορεί μια νέα έκδοση του PlayStation 4 Pro με τον κωδικό αριθμό CUH-7200, η οποία φέρει σημαντικές βελτιώσεις στο συγκεκριμένο τομέα. Για την ώρα, η  νέα έκδοση βρίσκεται μόνο μέσα στο Red Dead Redemption 2 bundle που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Με βάση μετρήσεις της ιστοσελίδας Eurogamer, τα επίπεδα θορύβου του νέου PS4 Pro πέφτουν από τα 50 στα 44 decibels ενώ σε περιπτώσεις που η κονσόλα φτάνει τα όριά της, τα επίπεδα θορύβου ανεβαίνουν στα 48 decibels. Ένας από τους λόγους για τη βελτίωση αυτή, αποτελεί το ανανεωμένο σύστημα ψύξης στο εσωτερικό της κονσόλας ενώ μικρές αλλαγές φαίνεται να υπάρχουν και στο τροφοδοτικό.

Πάντως όσοι περιμένουν καλύτερες επιδόσεις θα απογοητευτούν αφού αυτές παραμένουν ίδιες με το μοντέλο που κυκλοφόρησε πριν 2 χρόνια. Το ίδιο ισχύει και για την εμφάνιση της συσκευής, εξαιρουμένου μικρών αλλαγών στη θέση των θυρών στο πίσω μέρος καθώς καιενός νέου βύσματος τροφοδοσίας.

Αν και για την ώρα δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση, η Sony αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο μοντέλο και σε άλλα bundles αλλά και ανεξάρτητα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εντοπίσουν τη νέα έκδοση αφού στη συσκευασία αναγράφεται ο κωδικός CUH-7200.