Ήταν Δεκέμβριος του 2013 όταν η Apple παρουσίαζε με κάθε επισημότητα το νέο Mac Pro, τον κορυφαίο της υπολογιστή που ερχόταν με έναν ξεχωριστό κυλινδρικό σχεδιασμό που τράβαγε τα βλέμματα.

Όμως όπως παραδέχεται η εταιρεία, το Mac Pro δεν μπόρεσε να συγκινήσει το σύνολο των καταναλωτών για διαφόρους λόγους, ο κυριότερος από τους οποίους ήταν η αδυναμία αναβάθμισης. Με σημερινές τους δηλώσεις, υψηλόβαθμα στελέχη της Apple αναφέρουν ότι «η εταιρεία πήρε το μήνυμα» και ότι είναι στα σκαριά ένα εντελώς νέο Mac Pro το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2018 και θα διακρίνεται για τον αρθρωτό σχεδιασμό του που θα δίνει τη δυνατότητα αναβάθμισης του επεξεργαστή και της κάρτας γραφικών τουλάχιστον.

Παράλληλα η Apple ανακοίνωσε μετά από 3,5 χρόνια και μια σχετικά μικρή αναβάθμιση στα τεχνικά χαρακτηριστικά του Mac Pro, κυκλοφορώντας δύο νέα μοντέλα με τιμές $2999 και $3999. Και τα δύο έρχονται με επεξεργαστές Xeon της Intel, όπου στην πρώτη περίπτωση είναι 6πύρηνος ενώ στη δεύτερη 8πύρηνος. Επιπλέον το διπλό setup καρτών γραφικών που βλέπουμε και στα δύο συστήματα είναι στο πρώτο σύστημα το μοντέλο FirePro D500 και στο δεύτερο το FirePro D700. Πάντως παραμένει η έλλειψη θυρών ThunderBolt 3 και USB Type-C κάτι που σημαίνει ότι είναι αδύνατη η απευθείας σύνδεση των νέων οθονών UltraFine της LG με ανάλυση 4K και 5K.

Ακόμα όπως δηλώνει η Apple, θα πρέπει να περιμένουμε μέσα στη χρονιά και μια ανανέωση της σειράς iMac που απαριθμεί 100 εκατομμύρια χρήστες, ενώ δεν υπάρχει για την ώρα κάποια ενημέρωση για νέο μοντέλο Mac Mini.