Η έντονη φημολογία των τελευταίων μηνών τελικά επιβεβαιώνεται, με την Apple να ανακοινώνει στο συνέδριο WWDC ένα νέο iPad Pro με οθόνη διαστάσεων 10,5 ιντσών. Η επιλογή των συγκεκριμένων διαστάσεων οθόνης γίνεται χωρίς κάποιο αντίκτυπο στο μέγεθος της συσκευής συγκριτικά με τον προκάτοχό του, το μοντέλο των 9,7 ιντσών αφού η Apple έχει μειώσει κατά 40% τα περιθώρια.

Αυτό δίνει τη δυνατότητα στο νέο iPad Pro να διαθέτει 20% μεγαλύτερη επιφάνεια στην «καλύτερη οθόνη του κόσμου» όπως δε διστάζει να την χαρακτηρίσει η εταιρεία. Ο λόγος είναι τα εκπληκτικά χρώματα, η ανάλυση 2224 x 1668 αλλά κυρίως το refresh rate των 120Hz που δε συναντάμε σε οθόνες tablet και το οποίο έχει αποτέλεσμα το scrolling να είναι άκρως ομαλό, δίνοντας μια διαφορετική αίσθηση απ’ ότι είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.

iPad Pro

Στο εσωτερικό υπάρχει το A10X Fusion chipset που σχεδιάζει η ίδια η Apple, με 6πύρηνο επεξεργαστή αλλά και με GPU που αποτελείτε από 12 πυρήνες. Ο συνδυασμός και των δύο, κάνει το νέο iPad Pro πιο δυνατό σε επιδόσεις από τους περισσότερες φορητούς υπολογιστές που τρέχουν Windows ή κάποιο άλλο λειτουργικό σύστημα. Tο έξυπνο στυλό που συνοδεύει το υβριδικό σύστημα της Apple, το Pencil έχει πλέον μεγαλύτερη ακρίβεια, μια χρήσιμη δυνατότητα για όσους χρησιμοποιούν το νέο iPad με σχεδιαστικές εφαρμογές ενώ η κύρια κάμερα είναι ανανεωμένη αφού στηρίζεται σε αισθητήρα 12MP με φακό έξι οπτικών στοιχείων και οπτικό σταθεροποιητή. Μπορεί ακόμα να κάνει λήψη βίντεο στην 4K ανάλυση ενώ το διάφραγμα f/1.8 κάνει καλύτερες τις λήψεις σε σκοτεινά μέρη για όσους εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ένα tablet ως φωτογραφική μηχανή.

Το iPad Pro 10,5″ θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες, με την Apple να διαθέτει στην αγορά παράλληλα και μια ανανεωμένη έκδοση του μοντέλου των 12,9 ιντσών.