Σε δύο εβδομάδες περίπου και συγκεκριμένα στις 16 Μαΐου, η HTC θα μας παρουσιάσει το νέο της κορυφαίο smartphone HTC U11, θέλοντας να αποδείξει ότι εξακολουθεί να παραμένει ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές android smartphone, αν και με πολλά προβλήματα τελευταία.

Έχοντας λανσάρει διάφορα χαρακτηριστικά τα οποία έχουν αφήσει εποχή με παλαιότερα μοντέλα, η HTC είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μία ακόμη καινοτομία με το νέο της smartphone που πιθανότατα θα έχει την ονομασία U11. Κρίνοντας από το τελευταίο teaser video της εταιρείας αλλά και από παλαιότερες πληροφορίες, το HTC U11 θα διακρίνεται για τις πλευρές του οι οποίες θα είναι ευαίσθητες στο άγγιγμα, με συγκεκριμένες κινήσεις να μεταφράζονται σε συγκεκριμένες ενέργειες. Έτσι όπως στίβουμε ένα φρούτο ή όπως ζουλάμε διάφορα πράγματα, έτσι και το U11 θα προσφέρει αντίστοιχη δυνατότητα που όμως θα μεταφράζεται σε κινήσεις όπως άνοιγμα της κάμερας ή κάποιας αγαπημένης εφαρμογής.

Στο ίδιο βίντεο βλέπουμε ελάχιστα και τη συσκευή που θα διακρίνεται για την όμορφη εμφάνισή της αλλά και την ποιότητα κατασκευής, δύο τομείς που διακρίνεται εδώ και πολλά χρόνια η HTC. Σε άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά, περιμένουμε το U11 να διαθέτει κάμερα 5,5 ιντσών ανάλυσης WQHD, με κύρια κάμερα 12MP ενώ η εμπρόσθια θα έχει ανάλυση 16MP. Στο εσωτερικό θα εξοπλίζεται με το τελευταίο chipset της Qualcomm, με 4GB μνήμη και 64GB αποθηκευτικού χώρου. Όλες οι απορίες μας πάντως θα λυθούν στις 16 Μαΐου όταν και είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση της εταιρείας η οποία θα μεταδοθεί μάλιστα ζωντανά μέσα από το επίσημο κανάλι της HTC στο YouTube.