Και από εκεί που η Samsung δεν είχε παρουσιάσει κάποιο smartphone με διπλή κάμερα στο πίσω μέρος, ξαφνικά και μόνο αυτό το μήνα, έχουμε τρεις σχετικές ανακοινώσεις από την κορεατική εταιρεία, αρχής γενομένης από το Samsung Galaxy Note8 και εν συνεχεία με το Samsung Galaxy C8.

Η τελευταία πάντως ανακοίνωση παρόμοιου smartphone έγινε σήμερα στην Κίνα, με τη Samsung να παρουσιάζει το Galaxy C8, μια συσκευή που ανήκει στη μεσαία κατηγορία, έχοντας όμως ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ξεχωρίζουν η οθόνη των 5,5 ιντσών τεχνολογίας Super AMOLED και με ανάλυση Full HD, ο οκταπύρηνος επεξεργαστής χρονισμένος στα 2,4GHz, τα 3GB μνήμης και τα 32GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου.

Σε ότι αφορά τη διπλή κάμερα στο πίσω μέρος, έχουμε δύο αισθητήρες στα 13 και 5MP με πολύ καλό διάφραγμα και στις δύο περιπτώσεις όπως f/1.7 και f/1.9, κάτι που εγγυάται πολύ καλές λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Μια τρίτη κάμερα για selfies στο εμπρόσθιο μέρος, διαθέτει υψηλότερη ανάλυση, στα 16MP. Δε λείπει βεβαίως ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων που είναι ενσωματωμένος στο κεντρικό εμπρόσθιο πλήκτρο ενώ η μπαταρία είναι στα 3.000mAh.

Για την ώρα η Samsung δεν έχει ανακοινώσει το πρόγραμμα κυκλοφορίας του Galaxy C8 στην ευρωπαϊκή αγορά, κάτι που δε θα αργήσει όμως να γίνει.