Στο τέλος του μήνα είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή της έκθεσης IFA, της μεγαλύτερης έκθεσης ηλεκτρονικών καταναλωτικών ειδών στην Ευρώπη.

Φυσικά η Samsung δε θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια έκθεση, έχοντας παραδοσιακά μεγάλη παρουσία, και ήδη γνωρίζουμε ότι θα παρουσιάσει για πρώτη φορά σε ευρωπαικό έδαφος το Galaxy Note 8. Όμως αυτό δε θα είναι το μόνο νέο προιόν που θα παρουσιάσει η κορεατική εταιρεία αφού η ιστοσελίδα Android Headlines έχει πληροφορίες για ένα νέο έξυπνο ρολόι από την εταιρεία με την ονομασία Gear Sport.

Αυτή δε θα είναι η πρώτη φορά που η Samsung θα παρουσιάζει στην IFA κάποιο νέο Gear smartwatch, με τελευταίο το Gear S3 αν και το μόνο που γνωρίζουμε αυτή τη φορά είναι ότι το Gear Sport θα υποστηρίζει Bluetooth, Wi-Fi, ενώ θα στηρίζεται στην πλατφόρμα του Tizen και θα έχει στρογγυλό σχεδιασμό. Η αναφορά Sport στην ονομασία ίσως φανερώνει και κάποια σπέσιαλ χαρακτηριστικά που προορίζονται για γυμναστική, κάτι που συνήθως βρίσκουμε στα wristbands.

Η παρουσίαση της Samsung θα διεξαχθεί κατά πάσα πιθανότητα στις 30 Αυγούστου ενώ η έκθεση IFA ανοίγει τις πύλες της την 1η Σεπτεμβρίου.