Ένα νέο χειριστήριο Xbox One για άτομα με ειδικές ανάγκες πρόκειται να παρουσιάσει στην Ε3, η Microsoft, σύμφωνα με φωτογραφία που “ψάρεψε” ο γνωστός λογαριασμός @WalkingCat στο Twitter.

Το χειριστήριο όπως διακρίνουμε και από τη φωτογραφία, έχει τεράστιο μέγεθος σε σχέση με ένα κλασσικό χειριστήριο, και ο λόγος είναι ότι απευθύνεται κυρίως σε gamers με ειδικές ανάγκες. Για το σκοπό αυτό, ενδεικτική είναι η παρουσία δύο τεράστιων κυκλικών πλήκτρων που μιμούνται πιθανόν τα πλήκτρα Χ και Α ενώ στο άνω μέρος διακρίνεται μια σειρά από εικονίδια τα οποία αφορούν πλήκτρα αφής.

Διάβασε επίσης: Το PES 2019 έρχεται στις 30 Αυγούστου

Κάθε πλήκτρο, ενεργοποιεί συγκεκριμένη λειτουργία του Dashboard, χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να χάνεται μέσα σε μενού και επιλογές.

Τέλος, μεγάλες πιθανότητες έχει και η δυνατότητα προγραμματισμού των πλήκτρων, κάτι που ισχύει με το Xbox Elite Controller, και με τον χρήστη να δημιουργεί συντομεύσεις πλήκτρων που τον βολεύουν σε κάθε παιχνίδι. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι τις 10 Ιουνίου όταν και είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση της Microsoft στα πλαίσια της έκθεσης E3.