Μπορεί οι ανακοινώσεις των νέων iPhone να μονοπώλησαν το χθεσινό ενδιαφέρον στην παρουσίαση της Apple, όμως μία ακόμη ανακοίνωση που ξεχώρισε ήταν αυτή του Apple TV 4K.

Όπως φανερώνει και η ονομασία του, το νέο Apple TV υποστηρίζει την αναπαραγωγή ταινιών σε 4K ανάλυση, κάτι που το κάνουν την ιδανική συσκευή για να συνοδεύει την 4K τηλεόρασή σας. Επίσης, η Apple έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη δύο ακόμη προτύπων, του HDR10 και του Dolby Vision, τα οποία κάνουν την εικόνα ακόμα καλύτερη. Μάλιστα είναι ενδεικτικό ότι η εταιρεία ανέφερε ότι οι βελτιώσεις στη εικόνα που φέρνει το HDR είναι καλύτερες από αυτές που βλέπει κάποιος από την HD στην 4K ανάλυση.

Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι άχρηστα αν δεν υπάρχει κατάλληλο περιεχόμενο και γι’ αυτό η Apple έχει συνεργαστεί με τα κορυφαία κινηματογραφικά στούντιο προκειμένου να έχει μια σειρά από 4K ταινίες διαθέσιμες για ενοικίαση ή αγορά μέσω του iTunes Store. Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι όσοι έχουν αγοράσει μια ταινία σε HD ανάλυση, θα μπορούν να την κατεβάσουν εντελώς δωρεάν και σε 4K ανάλυση. Αντίστοιχα, η ενοικίαση μιας 4K ταινίας δεν έχει κάποιο υψηλότερο κόστος από αυτό μιας HD ταινίας.

Το Apple TV 4K θα κυκλοφορήσει στις πρώτες ευρωπαικές χώρες στις 22 Σεπτεμβρίου και σύντομα το περιμένουμε και στη χώρα μας.