Μετά από καιρό και συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο του 2014 όταν και πρωτοκυκλοφόρησε, η Apple δεν είχε προχωρήσει στην παρουσίαση του διαδόχου του iPad Air 2.

Σήμερα όμως τα πράγματα αλλάζουν, με την Apple να παρουσιάζει το iPad. Το νέο tablet της εταιρείας, πλέον έχει την πιο απλή ονομασία που θα μπορούσε να έχει, ενώ προσφέρει λίγο καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά από το iPad Air 2 αλλά σε πολύ καλύτερη τιμή. Οι διαστάσεις του είναι ελάχιστα μεγαλύτερες από τον προκάτοχό του, ενώ διατηρεί την κορυφαία εμφάνιση αλλά και ποιότητα κατασκευής.

Η οθόνη των 9,7 ιντσών είναι πάντα τεχνολογίας Retina και πλέον στο νέο μοντέλο είναι αρκετά πιο φωτεινή. Στο εσωτερικό η Apple ενσωματώνει το A9 chipset, το ίδιο που βρίσκουμε στο iPhone 6s ενώ μεγαλώνει σημαντικά ο αποθηκευτικός χώρος του πρώτου μοντέλου, που πλέον έρχεται με 32GB έναντι 16GB του iPad Air 2.

Έκπληξη μπορεί να θεωρηθεί η σημαντικά χαμηλότερη τιμή των διαφόρων εκδόσεων του iPad σε σύγκριση με το παρελθόν. Σύμφωνα με τις επίσημες ιστοσελίδες των Apple Store στην Ευρώπη, το αρχικό μοντέλο Wi-Fi με 32GB θα κοστίζει €449 ενώ με €100 παραπάνω, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν την έκδοση με τα 128GB. Το ίδιο ισχύει και για την έκδοση Wi-FI + 4G όπου κοστίζει €609 στο μοντέλο των 32GB και €719 στην έκδοση των 128GB.