Η Tesla, η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία του Elon Musk που έχει καταπλήξει με τα ηλεκτρικά μοντέλα της τα τελευταία χρόνια, ασχολείται πλέον και με τους ηλιακούς συλλέκτες, μετά την εξαγορά της Solarcity.

Έχοντας ανακοινώσει πριν μερικούς μήνες ειδικές σύγχρονες στέγες με ηλιακούς συλλέκτες για καμία εξάρτηση από δίκτυο ηλεκτρισμού, η Tesla θέλει να κάνει τη ζωή πιο εύκολη και για όσους δε θέλουν να αντικαταστήσουν τη στέγη τους.  Σε συνεργασία με την Panasonic, η Tesla προτείνει ειδικούς ηλιακούς συλλέκτες που τοποθετούνται πάνω από την υπάρχουσα στέγη και τα κεραμίδια που πιθανότατα αυτή έχει. Σε σχέση με τον ανταγωνισμό, η πρόταση της Tesla ξεχωρίζει για την πιο λεία επιφάνεια, χωρίς να επεμβαίνει ιδιαίτερα στην εξωτερική αισθητική ενός σπιτιού ενώ και οι πρόσθετοι μηχανισμοί της Tesla κρύβονται αρκετά καλά και δεν είναι ορατοί.

Η κυκλοφορία τους αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι σε αρθρώματα των 325W, με την Tesla να δηλώνει ότι οι συγκεκριμένοι ηλιακοί συλλέκτες αποτελούν προτεραιότητα της εταιρείας αφού η αγορά στην οποία απευθύνονται είναι τεράστια.