Σχεδόν 20 χρόνια μετά το ντεμπούτο της διάσημης σειράς racing της Electronic Arts, η οποία γεύτηκε την κορυφή (NfS Underground, NfS Most Wanted), αλλά και την πτώση (NfS Undercover, NfS The Run), το Need for Speed συμπληρώνεται αυτές τις μέρες με το επεισόδιο Rivals, το οποίο επαναφέρει την παλιά λάμψη στις σύγχρονες κονσόλες και τις κονσόλες νέας γενιάς.

Το Need for Speed Rivals αναπτύχθηκε από το νεοσύστατο σουηδικό-βρετανικό στούντιο Ghost Games, το οποίο ανήκει στην Electronic Arts, και συνεχίζει τη μηχανική παιχνιδιού του Need for Speed: Hot Pursuit που γνωρίσαμε το 2010. Στο επίκεντρο του παιχνιδιού βρίσκονται ιλιγγιώδεις καταδιώξεις μεταξύ οδηγών και αστυνομικών στα πλαίσια ενός ανοιχτού κόσμου (της φανταστικής κοινότητας Redview County). Η αλλαγή από διώκτη σε καταδιωκόμενο γίνεται πανεύκολα, ενώ τα όρια μεταξύ των λειτουργιών Single-player, Multiplayer και Co-op είναι θολά στο ενσωματωμένο κοινωνικό δίκτυο «AllDrive».

Εκτός από τη θεαματική σκηνοθεσία των ατυχημάτων και τον πλούσιο εξοπλισμό με ολόκληρα οπλικά συστήματα, το Need for Speed Rivals προσφέρει πάνω από 60 επίσημα αγωνιστικά αυτοκίνητα και supercar, ενώ για πρώτη φορά επιστρέφει και η Ferrari μετά από επτά χρόνια. Το Need for Speed Rivals είναι άμεσα διαθέσιμο για υπολογιστές, PS3 και Xbox 360 και αναμένεται να διατεθεί ως ένας από τους πρώτους τίτλους για το Xbox One και PS4. Μάλιστα, οι δύο αυτές εκδόσεις προσφέρουν πολύ πιο εντυπωσιακά γραφικά.