Σε ότι αφορά το ερώτημα εικονική ή επαυξημένη πραγματικότητα, η Microsoft έχει μια ξεκάθαρη απάντηση, και τα δύο. Στο φετινό συνέδριο Build, η εταιρεία προχώρησε σε μια ανάλυση του οράματός της το οποίο το ονομάζει Mixed Reality και το οποίο εδώ και λίγες εβδομάδες αποτελεί μέρος των Windows 10.

Προχωρώντας σε διάφορα εντυπωσιακά demo για τις αναρίθμητες χρήσεις που μπορεί να προσφέρει η μίξη εικονικών αντικειμένων στον πραγματικό κόσμο, η Microsoft συμπληρώνει το παζλ με την παρουσίαση των Windows Mixed Reality χειριστιρίων. Τα χειριστήρια αυτά έρχονται να συμπληρώσουν τα νέα Mixed Reality συστήματα που τελικά θα κυκλοφορήσουν στο τέλος του χρόνου από κατασκευαστές όπως η Acer, η HP και τη Dell. Μάλιστα από αύριο στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία το Mixed Reality σύστημα της Acer όπου το κόστος μαζί με τα χειριστήρια έχει οριστεί στα $399. Η τιμή αυτή το κάνει αρκετά ανταγωνιστικό σε άλλα γνωστά VR συστήματα που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά όπως το Oculus Rift και το HTC Vive.

Τα νέα χειριστήρια της Microsoft έχουν δημιουργηθεί προκειμένου να επεκτείνουν τις MR εμπειρίες, δίνοντας τη δυνατότητα στον χρήστη να αλληλεπιδράσει με τα εικονικά αντικείμενα, με έναν πιο «φυσικό» τρόπο. Επιπλέον η Microsoft ανακοίνωσε ότι το μεμονωμένο κόστος του συστήματος της Acer έχει οριστεί στα $299 ενώ αυτό της HP που θα κυκλοφορήσει κι’ αυτό την εορταστική περίοδο, έχει οριστεί στα $329.