Νέα χαρακτηριστικά για την νέα έκδοση του Android Q, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα η Google στα πλαίσια του συνεδρίου προγραμματιστών Google I/O, το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο.

Με την τρίτη δοκιμαστική έκδοση, το Android Q όπως είναι η προσωρινή ονομασία της έκδοσης, φέρνει το πολυπόθητο dark mode, το οποίο ενεργοποιείται μέσα από τις γρήγορες ρυθμίσεις κάνοντας το background σκοτεινό.

Στον τομέα των gestures, η Google επεκτείνει τη δυνατότητα που παρουσίασε πέρσι με το Android 9.0 Pie, αφού το back γίνεται με swype από τη δεξιά ή αριστερή πλευρά του κινητού, όπως ακριβώς δουλεύει και στα τελευταία smartphones της Huawei.

Ακόμα το Multitasking γίνεται πιο έξυπνο αφού στην ίδια οθόνη, η Google εμφανίζει τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί περισσότερο ο χρήστης προκειμένου να έχει πρόσβαση σ’ αυτές με το πάτημα ενός κουμπιού.

Όσοι θα μπορέσουν να αναβαθμίσουν τη συσκευή τους σε Android Q θα δουν ακόμα καλύτερα animation, ένα νέο μενού ιδιωτικότητας για εύκολη πρόσβαση στο τι πρόσβαση έχει κάθε εφαρμογή, αλλά και το Live Caption το οποίο αναλαμβάνει να μετατρέψει σε κείμενο την ομιλία ακόμα και απο τα βίντεο που κάνατε λήψη.

Το Android Q αναμένεται να κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο, ενώ στη δοκιμαστική έκδοση έχουν ήδη πρόσβαση 23 συνολικά smartphones, κανένα από τα οποία δεν ανήκει στη Samsung.