Αργεί ακόμα η εμφάνιση του πρώτου αναδιπλούμενου smartphone στην αγορά αφού οι υποψήφιοι μνηστήρες, Samsung και Huawei, αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα μοντέλα που έχουν ήδη ανακοινώσει, δίνοντας νέα αναβολή στην κυκλοφορία τους για το μέλλον.

Αρχικά η Samsung η οποία αναγκάστηκε να αναβάλλει την κυκλοφορία του Galaxy Fold εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων που αντιμετώπισαν οι reviewers, ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυκλοφορία του πρώτου της αναδιπλούμενου smartphone δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε τον επόμενο μήνα. Το πότε αυτό θα γίνει, ίσως μάθουμε τον Αύγουστο όταν και έχει προγραμαμτιστεί η παρουσίαση του Galaxy Note10, της επόμενης ναυαρχίδας της εταιρείας.

Με τη σειρά της η Huawei ανακοίνωσε σήμερα ότι χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμα προκειμένου να διασφαλίσει ότι το Mate X -το οποίο παρουσιάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο- θα είναι σε θέση να αντέξει από έντονη χρήση, και γι’αυτό αναβάλλει την κυκλοφορία του για τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Το ερώτημα πάντως είναι κατά πόσο η εταιρεία θα είναι σε θέση να κυκλοφορήσει το Mate X τον συγκεκριμένο μήνα αφού λίγες ημέρες πριν θα έχει ανακληθεί η άδεια android από τη Google εξαιτίας του προεδρικού διατάγματος της κυβέρνησης Η.Π.Α.