Η έκθεση MWC 2018 είναι το πιο hot trend της εβδομάδας αλλά και η μεγαλύτερη έκθεση smartphones στον κόσμο. Με τη Samsung να θέλει να εκμεταλλευτεί αυτό το τεράστιο hype, αποφάσισε να ρίξει φως γύρω από το μυστήριο του Samsung Galaxy S9 και της επόμενης ναυαρχίδας της, στη Βαρκελώνη.

Το Samsung Galaxy S9 πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 16 Μαρτίου αλλά η συσκευή είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία στη MediaMarkt. Ας μιλήσουμε όμως και για τα χαρακτηριστικά του νέου Galaxy, το οποίο όπως αναφέρει η Samsung, η κάμερα είναι το πιο δυνατό του σημείο.

Η σχεδίαση του Samsung Galaxy S9

Με μια γρήγορη ματιά, η ένατη έκδοση Galaxy μοιάζει αρκετά σχεδιαστικά με τον προκάτοχό του. Κοιτώντας πιο προσεκτικά, ξεχωρίζουν τα μειωμένα πλαίσια επάνω και κάτω από την οθόνη, με αποτέλεσμα να μειώνεται το συνολικό ύψος της συσκευής ενώ είναι ελάχιστα μεγαλύτερο σε μήκος αλλά και λίγο πιο παχύ. Επίσης, ζυγίζει 168 γραμμάρια, κάτι που το κάνει πιο ελαφρύ από το iPhone X, το οποίο έχει βάρος στα 174 γραμμάρια.

Επίσης, η Samsung για να δώσει μία πιο καθαρή σχεδίαση, η οθόνη όταν δεν χρησιμοποιείς το τηλέφωνο, είναι πιο μαύρη ενώ και ο αισθητήρας αναγνώρισης προσώπου, σχεδόν εξαφανίζεται επάνω από το πλαίσιο. Με αυτό τον τρόπο, τα όρια του τηλεφώνου είναι δύσκολα να τα ξεχωρίσεις, ειδικά όταν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη.

Samsung Galaxy S9

Εξοπλίζεται με δύο ηχεία που μπορούν να αποδώσουν στερεοφωνικό ήχο ενώ έχουν βελτιστοποιηθεί από την πασίγνωστη Αυστριακή AKG. Υποστηρίζει την τεχνολογία Dolby Atmos ενώ μπορεί να σου δώσει ήχο 360 μοιρών για μία πιο καθηλωτική αναπαραγωγή. Σε σύγκριση με τα ηχεία της προηγούμενης γενιάς, αυτά του S9 είναι σχεδόν 50% πιο δυνατά.

Ακόμη ένα σημείο στο οποίο ξεχωρίζει το S9, είναι ο αισθητήρας ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους στη Samsung, όταν τοποθέτησε αυτό τον αισθητήρα δίπλα από την κάμερα. Φαίνεται όμως ότι εν τέλει άλλαξε γνώμη ο Κορεάτικος κολοσσός, και επανατοποθέτησε τον αισθητήρα fingerprint, κάτω από την κάμερα και ακριβώς στο κέντρο.

Δεν έχει αλλάξει όμως μόνο η θέση του. Έχει αλλάξει και ο τρόπος με τον οποίο καταχωρείς το αποτύπωμά σου. Ενώ στο S8 θα χρειάζονταν 16 φορές να αγγίξεις τον αισθητήρα, το S9 απαιτεί μόλις 3 φορές. Βέβαια, το τηλέφωνο μπορεί να κλειδωθεί με 2 ακόμη βιομετρικούς τρόπους. Το S9 είναι σε θέση να αναγνωρίσει το πρόσωπό σου είτε την ίριδα του ματιού σου, δίνοντας σου με αυτό τον τρόπο το απόλυτο επίπεδο ασφάλειας.

Η οθόνη του Samsung Galaxy S9

Εδώ θα παρατηρήσει κανείς ότι δεν υπάρχουν εκπλήξεις όσο αφορά την οθόνη του S9, αφού πρόκειται για μία οθόνη που έχουμε δει στο S8. Η νέα έκδοση Galaxy έρχεται εξοπλισμένη με οθόνη 5.8” ή 6.2” το Plus,  ανάλυση QHD+ ενώ ταυτόχρονα είναι σε αναλογία 18.5:9 και υποστηρίζει την αποκλειστική τεχνολογία της Samsung, Super AMOLED.

Επίσης, πρόκειται για μία οθόνη Infinity, όπου με άλλα λόγια αυτό σημαίνει πως καταλαμβάνει το 90% της συνολικής επιφάνειας του τηλεφώνου, ώστε τα πλαίσια επάνω και κάτω από την οθόνη να είναι ιδιαίτερα μικρά.

Samsung Galaxy S9

Στις άκρες της οθόνης ξεχωρίζει η κυρτή σχεδίαση ενώ όσο αφορά τις επιδόσεις της, πρόκειται για μία οθόνη κατάλληλη τόσο για να παρακολουθείς HD ταινίες αλλά και να παίζεις τα πιο περίπλοκα 3D παιχνίδια.

Επίσης, θέλοντας η Samsung να κάνει πιο εύκολη τη χρήση του τηλεφώνου σε λειτουργία landscape, τώρα το περιβάλλον χρήσης περιστρέφεται και αυτό, ώστε όταν παρακολουθείς μία ταινία, να μη χρειαστεί να μεταβείς σε λειτουργία portrait, αν για παράδειγμα θέλεις να απαντήσεις σε ένα μήνυμα που έλαβες.

Η βασική κάμερα του Samsung Galaxy S9

Η κάμερα πρόκειται για το βασικότερο χαρακτηριστικό του S9, αφού όχι μόνο είναι επανασχεδιασμένη αλλά είναι η πρώτη smartphone κάμερα στον κόσμο, με διάφραγμα f/1.5. Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ.

Διαθέτει σύστημα διπλού διαφράγματος, κάτι που επιτρέπει στην κάμερα να μπορεί να εστιάζει λιγότερο ή περισσότερο, ανάλογα την απόσταση στο επιθυμητό θέμα και να προσαρμόζεται αυτόματα στα επίπεδα φωτισμού. Για να γίνει πιο κατανοητό, η κάμερα του S9 λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο όπως τα ίδια μας τα μάτια.

Για παράδειγμα, σε λήψεις με πολύ φως, όπως κατά τη διάρκεια της ημέρας και κάτω από τον ήλιο, το S9 αλλάζει αυτόματα το διάφραγμα σε f/2.4 μειώνοντας την ποσότητα του φωτός που λαμβάνει ο αισθητήρας, ώστε οι εικόνες να μοιάζουν καθαρές και όχι ξεθωριασμένες.

Samsung Galaxy S9

Όταν ο φωτισμός είναι κάτω από τα 100 lux, το διάφραγμα επανέρχεται σε f/1.5 με αποτέλεσμα το S9 να μπορεί να απορροφήσει 28% περισσότερο φως από το S8. Σημαντικό, ότι τόσο το S9 όσο και το S9 Plus μοιράζονται τις ίδιες τεχνολογίες, ώστε να απολαμβάνεις πεντακάθαρες λήψεις σε κάθε περίπτωση.

Σύμφωνα με την Samsung, ο αισθητήρας είναι σε θέση να μειώσει το θόρυβο στις φωτογραφίες έως και 30% σε σύγκριση με προηγούμενες γενιές καμερών.

Βελτιωμένο όμως είναι και το βίντεο, αφού πλέον το S9 μπορεί να καταγράψει σκηνές σε slow-motion στα 960fps. Κατά τη διάρκεια εγγραφής σε 960fps η εγγραφή γίνεται σε ανάλυση 720p ενώ στα 240fps το βίντεο έχει ανάλυση Full HD.

Ένα ακόμη έξυπνο χαρακτηριστικό, είναι το Motion Detection. Δεν χρειάζεται πλέον να πατήσεις το πλήκτρο εγγραφής, απλά σηκώνεις το τηλέφωνο προς το θέμα που θέλεις να τραβήξεις, και το S9 όταν εντοπίσει κίνηση, ξεκινάει αυτόματα την εγγραφή.

Η Bixby Vision κάμερα του Samsung Galaxy S9

Η έξυπνη βοηθός του S9 θέλει να κάνει την καθημερινότητά σου πιο εύκολη, η οποία είναι ενσωματωμένη στην κάμερα Bixby Vision, κάτι που είδαμε όμως και στο S8.

Μία βασική λειτουργία του Bixby είναι η δυνατότητα μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο. Στοχεύοντας την κάμερα προς ένα κείμενο άλλης γλώσσας, μπορεί να στο μεταφράσει σχεδόν αμέσως. Φυσικά, για να επιτευχθεί αυτό, το τηλέφωνο θα χρειαστεί να έχει σύνδεση στο Internet.

Η Bixby μπορεί να σου πει επίσης πόσες θερμίδες έχει το φαγητό σου, αν και υποθέτουμε θα μπορεί να αναγνωρίσει βασικά υλικά και όχι ολοκληρωμένες συνταγές. Μπορεί να σου προτείνει μέρη για να επισκεφθείς, αφού σε συνεργασία με το GPS γνωρίζει που βρίσκεσαι αλλά και ορόσημα της πόλης που πρέπει να δεις οπωσδήποτε.

Η μπαταρία και οι επιδόσεις του Samsung Galaxy S9

Αν και αρκετοί θα ήταν αυτοί που περίμεναν μία μεγαλύτερη μπαταρία, η Samsung επίλεξε να εξοπλίσει το S9 με την ίδια μπαταρία του S8. Με χωρητικότητα 3000mAh, προσφέρει παρόμοιες επιδόσεις με αυτή της προηγούμενης γενιάς. Βέβαια, όπως θα θυμούνται αρκετοί, η μπαταρία μπορεί να διατηρήσει το τηλέφωνο ενεργό για τουλάχιστον μία ημέρα, ακόμη κι αν χρησιμοποιείς τη συσκευή για αρκετές ώρες.

Όσο αφορά την επεξεργαστική ισχύ του S9, αυτή προέρχεται από το αναβαθμισμένο chipset Exynos 9810. Το S9 θα διαθέτει επίσης 4GB RAM ενώ το S9 Plus 6GB RAM, δίνοντας και στα δύο τηλέφωνα αρκετή δύναμη ώστε να διαχειριστούν με άνεση το λειτουργικό σύστημα Android 8.0 Oreo.

Samsung Galaxy S9

Το Touchwiz UI, το περιβάλλον χρήσης της Samsung είναι και αυτό αναβαθμισμένο, ώστε να τρέχει πιο ομαλά επάνω στο Oreo, δίνοντας στο χρήστη μία εμπειρία χωρίς κολλήματα και καθυστερήσεις. Ακόμη κι αν τρέχει πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα.

Όσο αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, έχουμε 64GB για χιλιάδες multimedia αρχεία ενώ σε περίπτωση που χρειαστείς περισσότερο, η θύρα microSD μπορεί να υποστηρίξει κάρτες μνήμης έως και 200GB.

Η Επαυξημένη πραγματικότητα  AR στο Samsung Galaxy S9

Μία ακόμη λειτουργία του S9 και η οποία συνδέεται με την κάμερα, είναι το AR Emoji.

Η απάντηση της Samsung στο Animoji του iPhone X, ακούει στο όνομα AR Emoji, και κάνει τα πράγματα λίγο διαφορετικά από το τραβήξεις μία selfie και έπειτα να δημιουργήσεις ένα 3D cartoon χαρακτήρα του εαυτού σου.

Μπορείς να επιλέξεις τύπο μαλλιών, να βάλεις γυαλιά αλλά και ρουχισμό ενώ στο σύνολο υπάρχουν 19 διαφορετικές επιλογές.  Αφού δημιουργήσεις τον χαρακτήρα σου, αυτός μιμείται τις κινήσεις και τις εκφράσεις του προσώπου σου, με το S9 να μπορεί να ανιχνεύσει περισσότερες από 100 διαφορετικές εκφράσεις.

Samsung Galaxy S9

Μπορείς να τραβήξεις μία φωτογραφία του χαρακτήρα στην οθόνη ή να καταγράψεις ένα βίντεο στο οποίο για παράδειγμα τραγουδάς, μιλάς ή φωνάζεις, καθώς το AR Emoji αντιγράφει τις κινήσεις σου. Αυτά τα βίντεο, μπορείς να τα αποθηκεύσεις και ως αρχεία GIF, ώστε να τα μοιραστείς εύκολα στις περισσότερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Το S9 επίσης, δημιουργεί 18 νέα emoji από τον δικό σου χαρακτήρα και έπειτα τα προσθέτει στο πληκτρολόγιο. Μπορείς έπειτα να τα επιλέξεις για αποστολή, ώστε να αντιπροσωπεύουν απόλυτα το πώς νιώθεις εκείνη τη στιγμή.

Προπαράγγειλε το Samsung Galaxy S9