Ο χορός των retro feature phones δεν έχει τελειώσει και όπως όλα δείχνουν αλλά και διά στόματος του CEO της Motorola στην έκθεση MWC 2018, ακόμη καλά-καλά δεν έχει… αρχίσει! Αυτή τη φορά το τηλέφωνο που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε και πάλι στα ράφια των καταστημάτων είναι το Motorola Razr.

Μετά τα Nokia 3310 και Nokia 8110, ο CEO της Motorola αφήνει να εννοηθεί σε συνέντευξή του, πως η θρυλική σχεδίαση του Razr είναι πιο κοντά απ΄ ότι νομίζαμε.

Βέβαια επειδή καπνός χωρίς φωτιά δεν υφίσταται, πέρυσι ο ίδιος CEO είχε δηλώσει στο CNBC πως η Motorola δεν αποκλείει την ενδεχόμενη επιστροφή κάποιου προηγούμενου τηλεφώνου της. Από τότε, η απόλυτη σιγή.

Ο CEO Yang Yuanqing της Lenovo, η οποία έχει αγοράσει τα δικαιώματα της Motorola, υποστηρίζει πως η τωρινή τεχνολογία επιτρέπει καλύτερες υλοποιήσεις σε smartphones με αναδιπλούμενη οθόνη και υπόσχεται να μας παρουσιάσει προϊόντα υψηλού επιπέδου. Ανάμεσα σε αυτά, θα είναι και ένα smartphone το οποίο είτε θα μοιάζει αρκετά στο Motorola Razr ή θα δανείζεται τις σχεδιαστικές του γραμμές, με σκοπό να γίνει ένα νέο ορόσημο στη σταδιοδρομία της εταιρείας.

Αναλύοντας λίγο περισσότερα τα σχόλια του CEO περί των αναδιπλούμενων οθονών, δεν είναι ξεκάθαρο τι μπορεί να σκέφτεται η Lenovo. Ένα smartphone όπου μοιάζει με το Razr; Ένα feature phone ακριβώς ίδιο με το Razr; Ή και τα δύο;

Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο η Motorola σε συνεργασία με τη Lenovo να εργάζονται επάνω σε μία πρωτότυπη αναδιπλούμενη οθόνη και η οποία θα τοποθετηθεί για πρώτη φορά σε ένα smartphone, δανειζόμενο την ονομασία Razr. Αρκετά πιο πιθανό θα έλεγε κανείς αφού το ίδιο προσπαθεί να κάνει και η Samsung με το Galaxy X.

Και επειδή το Razr πρόκειται για ένα τηλέφωνο το οποίο μπορεί να μας συνδέσει συναισθηματικά με μία πιο ανέμελη και λιγότερη πολύπλοκη καθημερινότητα, το μόνο σίγουρο είναι ότι η Lenovo και η Motorola θα το εκμεταλλευτούν. Όπως έκανε και η HMD Global με τα 3310 και 8110.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα από την έκθεση MWC 2018.