Δύο νέα κορυφαία smartphone Sony Xperia παρουσίασε η Sony σήμερα στη Βαρκελώνη, τα οποία όμως θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή μέχρι να τα δούμε στην αγορά αφού η κυκλοφορία τους έχει προγραμματισθεί προς το τέλος της άνοιξης.

Αρχικά το Xperia XZ Premium ξεχωρίζει με διάφορες τεχνολογικές καινοτομίες που ενσωματώνει όπως η οθόνη η οποία είναι η πρώτη 4K HDR, κάτι που σημαίνει εξαιρετική λεπτομέρεια αλλά και ποιότητα εικόνας σε συμβατό περιεχόμενο. Δεύτερο σημείο που ξεχωρίζει η συσκευή είναι στην υποστήριξη του Hi-Res Audio αλλά και στη δυνατότητα download με ταχύτητες έως 1Gbps. Αυτό είναι εφικτό εξαιτίας της ενσωμάτωσης του Snapdragon 835 ,του επερχόμενου κορυφαίου chipset της εταιρείας, με 4GB μνήμη και 32GB αποθηκευτικού χώρου.

Διάβασε επίσης: [MWC 2017] Πίστη στα Android Tablets από τη Samsung, με το Galaxy Tab S3.

Αντίστοιχα το Xperia XZs θεωρείται μια μικρότερη έκδοση με οθόνη 5,2 ιντσών και ανάλυση Full HD. Με χρήση αλουμινίου, το Xperia XZs διαθέτει εμπρόσθια κάμερα στα 13MP με ευρυγώνιο φακό για εντυπωσιακές selfies. Πιο εντυπωσιακή όμως είναι η κύρια κάμερα που βρίσκουμε και στα δύο μοντέλα, η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία Motion Eye. Με ανάλυση 19MP και μέγεθος pixel 1,12μm, η κύρια κάμερα των Xperia XZ Premium και Xperia XZs εντυπωσιάζει για την πολύ γρήγορη εστίαση αλλά κυρίως για τη δυνατότητα λήψης βίντεο σε πολύ αργή κίνηση και συγκεκριμένα με 960 καρέ το δευτερόλεπτο. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και σίγουρα θα είναι μία από τις λειτουργίες που θα χρησιμοποιήσουν περισσότεροι οι χρήστες που θα προχωρήσουν σε αγορά οποιασδήποτε από τις δύο συσκευές μετά το 2ο τρίμηνο του έτους όταν και θα κυκλοφορήσουν.

Δες όλες τις τελευταίες παρουσιάσεις και ειδήσεις από την Mobile World Congress 2017.