Και η φετινή MWC έκρυβε αρκετές ανακοινώσεις νέων smartphone όμως η GSMA, ο οργανισμός που βρίσκεται πίσω από τη μεγάλη αυτή διοργάνωση, έπρεπε να επιλέξει το καλύτερο το οποίο θα λάμβανε το αντίστοιχο βραβείο. Έτσι τη μεγάλη τιμή αυτή φέτος κέρδισε το Sony Xperia XZ Premium,  το οποίο παρουσιάστηκε πριν μερικές ημέρες.

Με όμορφη εμφάνιση και πολύ ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστικά, η πρόταση της Sony κυριάρχησε έναντι πολύ αξιόλογων προτάσεων όπως αυτή του G6 της LG αλλά και του P10 της Huawei. Με οθόνη 5,5 ιντσών, το νέο Xperia είναι το πρώτο smartphone με οθόνη 4K HDR κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να αναπαράγει βίντεο από συμβατές υπηρεσίες όπως αυτή της Amazon, σε 4K ανάλυση με εξαιρετική λεπτομέρεια αλλά και με μεγάλη πιστότητα χρωμάτων εξαιτίας του προτύπου HDR που συναντάμε στις τηλεοράσεις.

Αλλά και στο εσωτερικό, η Sony επιλέγει την καλύτερη λύση, αυτή της Qualcomm και του chipset Snapdragon 835 ΜΕ 4GB μνήμη και 64GB αποθηκευτικού χώρου, η οποία υπόσχεται τις κορυφαίες επιδόσεις ανάμεσα σε όλα τα android smartphones. Οι εκπλήξεις δε σταματάνε εδώ αφού το Xperia XZ Premium διαθέτει κορυφαία κάμερα 19MP με μεγάλο μέγεθος pixel, η οποία ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλα για τη δυνατότητα super slow motion video με τον εξωπραγματικό αριθμό των 960 καρέ το δευτερόλεπτο.

Πάντως η κυκλοφορία της συσκευής καθυστερεί λίγο ακόμα αφού αυτή έχει προγραμματιστεί για το τέλος της άνοιξης.