Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα προϊόντα στο φετινό MWC μας έρχεται από τη Sony και περιέργως δεν είναι smartphone όπως πολλοί θα ανέμεναν αλλά ένα IoT προϊόν με την ονομασία Sony Xperia Touch.

Αυτό που κάνει το Xperia Touch είναι να συνδέεται ασύρματα με αρκετά gadgets όπως smartphones, tablets κ.α, και να προβάλει σε μια πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια τα περιεχόμενα της οθόνης τους, με την πολύ ενδιαφέρουσα όμως δυνατότητα ότι ολόκληρη η επιφάνεια προβολής υποστηρίζει την αφή. Αλλά ακόμα και η σύνδεση με εξωτερική συσκευή δεν είναι απαραίτητη αφού το ίδιο το Xperia Touch τρέχει την πλατφόρμα του Android, δίνοντας την ευκαιρία στο χρήστη να κατεβάσει και να αναπαράγει παιχνίδια και εφαρμογές σε μια επιφάνεια 23 ιντσών.

Σε ένα από τα παραδείγματα, μπορέσαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου με έναν αντίπαλο, χωρίς την ανάγκη παρουσίας κάποιου χειριστηρίου αφού οποιοδήποτε πάτημα πάνω στην επιφάνεια αναγνωρίζονταν κανονικά. Η Sony ετοιμάζει την κυκλοφορία του Xperia Touch τον επόμενο μήνα σε επιλεγμένες χώρες όμως η τιμή του μπορεί να θεωρηθεί “αλμυρή” αφού αυτή έχει οριστεί στα $1400.