Αν ένα τηλέφωνο μπορεί να σου θυμίσει ιστορίες από το παρελθόν, εφηβικές τρέλες και κάθε λεπτομέρεια της πενταήμερης εκδρομής, αυτό είναι φυσικά το Nokia 3310. Το τηλέφωνο θρύλος της Nokia, το οποίο παρεμπιπτόντως πρόκειται για ένα από τα πιο συμπαγή και ανθεκτικά με πολλά από αυτά να λειτουργούν ακόμη και σήμερα, επιστρέφει με λίγο πιο έξυπνο χαρακτήρα. Η πρώτη εμφάνιση έγινε στην έκθεση MWC και σας μεταφέρουμε όλες τις λεπτομέρειες.

Η τιμή του ανανεωμένου Nokia 3310 είναι στα €49 και είναι ίσως το τέλειο δεύτερο τηλέφωνο, για εσένα που έχεις ήδη ένα πλήρως εξοπλισμένο smartphone. Στην περίπτωση βέβαια που δεν σε ενδιαφέρουν οι smart λειτουργίες, το 3310 πρόκειται για μία άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση, όπου σίγουρα θα γίνει και αντικείμενο συζήτησης για την παρέα. Όσο αφορά την ημερομηνία κυκλοφορίας, δεν έχει οριστεί ακόμη αν και ανεπίσημες πηγές κάνουν λόγο κάπου ανάμεσα στον Απρίλιο και Ιούνιο.

Κοιτώντας το Nokia 3310, είναι σαν να έχεις το μικρό ξαδερφάκι του παλαιότερου μοντέλου. Μοιάζουν όσο είναι απαραίτητο και διαφέρουν τόσο ώστε να δικαιολογηθεί η τιμή των σχεδόν €50. Τα πλήκτρα και τα κουμπιά είναι στις ίδιες ακριβώς θέσεις ενώ η συνολική κατασκευή είναι αισθητά πιο λεπτή. Το νέο Nokia 3310 ζυγίζει μόλις 79 γραμμάρια σε αντίθεση με το παλαιότερο στα 137 ενώ όσο αφορά το πάχος είναι σχεδόν το μισό. Τα πλαστικά δείχνουν αρκετά ανθεκτικά και ελπίζουμε να είναι τόσο ενισχυμένα όσο ο προκάτοχός του, ώστε να διατηρήσει άριστα το χαρακτήρα του.

Διάβασε επίσης: LG G6: Αδιάβροχο, unibody, με καταπληκτική οθόνη και διπλό σύστημα φακών.

Το Nokia 3310 θα κυκλοφορήσει σε διάφορα χρώματα, σκούρο μπλε, γκρι όπως το αυθεντικό αλλά και σε κίτρινο όσο και ανοιχτό κόκκινο. Η οθόνη του επίσης, είναι αρκετά καλύτερη, αν και με μία πρώτη ματιά, δεν σε πείθει. Ενσωματώνει λοιπόν οθόνη 2.4’’, αρκετή για τις καθημερινές επικοινωνίες ενώ είναι αρκετά φωτεινή. Φυσικά, για να μην  μπερδευτείτε, η οθόνη δεν είναι αφής, οπότε μην εκπλαγείτε αν δεν «δουλεύει» με το άγγιγμα.

Ένα τόσο απλό τηλέφωνο, δεν μπορούσε βέβαια να τρέχει ούτε Android, ούτε Windows ούτε κάποιο λειτουργικό βασισμένο στα παραπάνω. Το Nokia 3310 έρχεται με το Series 30+ λειτουργικό σύστημα και σου προσφέρει όλα τα βασικά όπως Αρχείο Κλήσεων, Επαφές, Μηνύματα, Ημερολόγιο, Opera και μία εφαρμογή για την κάμερα. Και για εσάς που διαβάσατε έως εδώ και αναμένατε υπομονετικά, ναι, υπάρχει και το αγαπημένο σας παιχνίδι, Snake. Η ανανεωμένη έκδοση του διασημότερου ίσως φιδιού στον κόσμο, χρησιμοποιεί τα πλήκτρα 4 & 6 για την καθοδήγηση.

Όσο αφορά το Internet, φυσικά δεν είναι η χρήση για την οποία κατασκευάστηκε, έτσι λοιπόν υποστηρίζει δίκτυα 2.5G, οπότε μην περιμένετε γρήγορες ταχύτητες στις σελίδες. Αν και υπάρχουν μικρότερες σε απαιτήσεις εκδόσεις των Twitter και Facebook, κατά την παρουσίαση του τηλεφώνου, δεν ήταν ενεργές. Επίσης, δεν είναι εξοπλισμένο με δέκτη Wi-Fi παρά μόνο με Bluetooth, εφαρμογή για μουσική όπως και θύρα ακουστικών 3.5mm.

Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά που αγαπήθηκε το Nokia 3310 ήταν η τρομακτικά μεγάλη διάρκεια μπαταρίας του. Έτσι λοιπόν, το ανανεωμένο 3310 δεν θα μπορούσε να μην ανεβάσει τον πήχη. Εξοπλισμένο με λίγο μεγαλύτερη μπαταρία των 1200mAh σε αντίθεση με την προηγούμενη των 900mAh, μπορεί να σου δώσει 22 ώρες συνεχόμενης ομιλίας ή έως 31 ημέρες σε λειτουργία standby. Σε σχέση δηλαδή με τις 11 ημέρες standby του κλασσικού μοντέλου, μάλλον δεν θα το φορτίζεις και πολύ.

Εν έτη 2017, όλα τα τηλέφωνα πλέον όσο οικονομικά και αν είναι, διαθέτουν και κάμερα. Οπότε η εταιρεία εξόπλισε το Nokia 3310 με κάμερα 2MP. Τα αποτελέσματα ικανοποιητικά, αν δεν έχεις μεγάλες προσδοκίες και φυσικά γνωρίζεις που ακριβώς επένδυσες τα χρήματά σου.

Αν λοιπόν ψάχνεις για ένα τηλέφωνο, ή feature phone όπως ονομάζονται πλέον τα λιγότερό έξυπνα τηλέφωνα, το Nokia 3310, πρόκειται για μία από τις πιο ανταγωνιστικές προτάσεις, σε τιμή που πραγματικά δεν μπορείς να προσπεράσεις.

Δες όλες τις τελευταίες παρουσιάσεις και ειδήσεις από την Mobile World Congress 2017.