Έχοντας αποτελέσει θρύλο στο χώρο της φωτογραφίας για πολλά πολλά χρόνια, η Kodak αγωνίζεται να παραμείνει στις επάλξεις της φωτογραφίας, αυτή τη φορά με την παρουσίαση ενός νέου android smartphone, το Kodak Ektra.

Αν και δεν είναι η πρώτη προσπάθεια της Kodak να κατασκευάσει ένα android smartphone, το Ektra αποτελεί σίγουρα την καλύτερη της προσπάθεια μέχρι σήμερα, με την εταιρεία να επενδύει στο συναίσθημα αφού η συσκευή έχει αρκετές ομοιότητες με την ομώνυμη φωτογραφική μηχανή που πρωτοκυκλοφόρησε το 1941. Ενδεικτική είναι η πίσω επιφάνεια του smartphone στην οποία υπάρχει επίστρωση από υλικό που μοιάζει αλλά δεν είναι δέρμα, ενώ ξεχωρίζει ένας μεγάλος φακός. Η λήψη των φωτογραφιών γίνεται μέσα από ειδική εφαρμογή, με πλήκτρα ελέγχου που θυμίζουν αρκετά τις compact προτάσεις της εταιρείας.

Στην ουσία όμως ο μεγάλος φακός δεν είναι άλλος από τον αισθητήρα που βρίσκουμε και στο Xperia Z3+, με ανάλυση 21MP, διάφραγμα f/2.0 και δυνατότητα εγγραφής βίντεο στην 4K ανάλυση. Κατά τα άλλα στο εμπρόσθιο μέρος υπάρχει οθόνη 5 ιντσών με Full HD ανάλυση ενώ στο εσωτερικό κυριαρχεί το Helo X20 chipset της Kodak με 3GB μνήμη και 32GB αποθηκευτικού επεκτάσιμου χώρου.

Η τιμή του Kodak Ektra θα κυμαίνεται περίπου στα €600 όταν και θα κυκλοφορήσει σε πολλές χώρες τον Απρίλιο.