Η εταιρεία Energizer, που είναι γνωστή για τις μπαταρίες της, παρουσίασε ένα νέο rugged smartphone με την ονομασία Energy E550LTE. Το νέο smartphone της Energizer πρόκειται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το Καλοκαίρι με τιμή €449.

Το Energy E550LTE διαθέτει οθόνη 5,5 ιντσών με ανάλυση Full HD (1080 x 1920 pixels) και στο εσωτερικό του διαθέτει το MediaTek MTK6755 SoC που περιλαμβάνει οκταπύρηνο επεξεργαστή 2,0GHz. Το SoC συνοδεύεται από 4GB RAM και από 64GB αποθηκευτικού χώρου που μπορεί να επεκταθεί με τη χρήση κάρτας μνήμης microSD.

Από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του Energy E550LTE είναι το σύστημα διπλής κάμερας που διαθέτει στο πίσω μέρος, με δύο αισθητήρες στα 13 Megapixels και 8,0 Megapixels που συνοδεύονται από διπλό LED flash και ο αισθητήρας ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η συσκευή βεβαίως είναι ανθεκτική σε μικρές πτώσεις και σε κραδασμούς, ωστόσο καλύπτει και τις προδιαγραφές IP68, οπότε αντέχει στη σκόνη και στο νερό. Στην πρόσοψη, διαθέτει κάμερα που βασίζεται σε αισθητήρα 8,0 Megapixels. Όσον αφορά στην μπαταρία του, είναι χωρητικότητας 4000mAh και υποστηρίζει fast charging.