Το φθηνότερο από τα τρία μοντέλα κινητών της σειράς X, που παρουσίασε η Sony στην MWC στη Βαρκελώνη, είναι το Sony Xperia XA.

Πρόκειται για μια συσκευή που η Sony περιγράφει ως premium mid-range, εφόσον διαθέτει κατασκευή από αλουμίνιο, ενώ αυτό που καθιστά τον σχεδιασμό ξεχωριστό είναι τα μηδενικά πλαϊνά πλαίσια, που εντοπίζουμε στην εμπρόσθια όψη της συσκευής.

P1050739

Όσον αφορά τις κάμερες, το Xperia XA διαθέτει εμπρόσθια κάμερα 8 MP και βασική κάμερα 13 MP με LED Flash, από την οποία όμως απουσιάζει η τεχνολογία Predictive Hybrid Autofocus που εντοπίζουμε στα Xperia X και Xperia X Performance.

Το Xperia XA ενσωματώνει τον 64-bit επεξεργαστή MediaTek MT6755, 2 GB μνήμης RAM και 16 GB αποθηκευτικού χώρου, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί μέσω κάρτας microSD. Η χωρητικότητα της μπαταρίας ανέρχεται στα 2.300 mAh.

P1050735

Η οθόνη έχει μέγεθος 5 ίντσες και ανάλυση 720p, επιδεικνύοντας παράλληλα 294 εικονοστοιχεία ανά ίντσα. Στο power button του Xperia XA δεν εντοπίζουμε αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, όπως συμβαίνει με τα άλλα δύο μοντέλα της σειράς.

Έρχεται με προεγκατεστημένο το Android 6.0 Marshmallow και θα κυκλοφορήσει σε χρωματισμούς Rose Gold, White, Lime Gold και Graphite Black.