Εκτός από το Xperia X Performance, η Sony παρουσίασε και το Sony Xperia X στην MWC, το οποίο μοιράζεται αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με τον μεγαλύτερο αδερφό του, ωστόσο υστερεί σε ορισμένους τομείς, γεγονός που θα του επιτρέψει να κυκλοφορήσει με χαμηλότερη τιμή.

Όσον αφορά τις ομοιότητες με το Xperia X Performance, το Xperia X διαθέτει κατασκευή από αλουμίνιο, αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων στο power button, το οποίο εντοπίζεται στη δεξιά πλευρά της συσκευής και οθόνη 5 ιντσών, ανάλυσης 1920×1080, με 441 εικονοστοιχεία ανά ίντσα και την τεχνολογία Triluminos της Sony.

P1050759

Διαθέτει επίσης 3 GB μνήμης RAM και 32 GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ στον τομέα των καμερών εντοπίζουμε αισθητήρα 13 MP στην εμπρόσθια κάμερα και αισθητήρα 23 MP στη βασική κάμερα, που ενσωματώνει την τεχνολογία Predictive Hybrid Autofocus προσφέροντας καλύτερα αποτελέσματα ως προς την εστίαση, όταν πραγματοποιούμε λήψη κινούμενων αντικειμένων. Το Xperia X πραγματοποιεί λήψη βίντεο ανάλυσης 4K.

Όσον αφορά το λειτουργικό σύστημα, έρχεται με προεγκατεστημένη την έκδοση 6.0 του Android, πάνω από την οποία εντοπίζουμε το επίσημο skin της Sony το οποίο έχει αρκετούς φίλους και θεωρείται ένα από τα καλύτερα από τρίτο κατασκευαστή.

P1050760

Οι διαφορές του Xperia X σε σχέση με το Xperia X Performance εντοπίζονται στον επεξεργαστή, την μπαταρία και την ανθεκτικότητα, καθώς το πρώτο διαθέτει τον Snapdragon 650 της Qualcomm, ελαφρώς μικρότερη μπαταρία 2.620 mAh, ενώ απουσιάζει η IP68 πιστοποίηση, εφόσον το Xperia X δεν είναι αδιάβροχο.

Σχετικά με τις χρωματικές αποχρώσεις, το Sony Xperia X θα κυκλοφορήσει σε Lime Gold, Rose Gold, Graphite Black και White χρώματα.