Εκτός από τη νέα σειρά X κινητών τηλεφώνων, η Sony παρουσίασε και μερικά άλλα προϊόντα στη φετινή MWC τα οποία αποτελούν το όραμα της εταιρείας για το ΙοΤ (Internet of Things) και έρχονται και αυτά κάτω από την ονομασία Xperia. Από τα 4 αυτά προϊόντα μόνο ένα, το Xperia Ear, βρίσκεται σε τελικό στάδιο, ενώ τα υπόλοιπα αποτελούν concepts.

P1060165

Το Xperia Ear λοιπόν, εμφανισιακά μοιάζει με bluetooth handsfree, όμως επιτελεί παραπάνω λειτουργίες. Για την ακρίβεια, δέχεται προσωπικές εντολές από τον χρήστη προκειμένου να παρέχει πληροφορίες για το ημερολόγιο, τον καιρό και τα νέα και βρίσκεται σε θέση να προσφέρει ειδοποιήσεις σχετικά με κλήσεις και μηνύματα που λαμβάνει ο χρήστης στο κινητό του. Επιπλέον, μέσω των φωνητικών εντολών, ο χρήστης μπορεί να ξεκινήσει μια τηλεφωνική κλήση ή ακόμη και να υπαγορεύσει ένα μήνυμα για αποστολή. Το Xperia Ear θα συνδέεται με το smartphone μέσω NFC ή Bluetooth, η μπαταρία του θα διαρκεί για ολόκληρη την ημέρα, σύμφωνα με την ίδια τη Sony και επίσης, είναι ανθεκτικό στο νερό.

P1060177

Το Xperia Eye είναι μια μικρή κάμερα που μπορεί να προσαρμοστεί στη μπλούζα του χρήστη και βασικός σκοπός της είναι η εύκολη και γρήγορη λήψη στιγμών από την καθημερινότητα του χρήστη. Διαθέτει φακό ευρείας γωνίας για λήψη περισσότερου περιεχομένου. Και το Xperia Eye βρίσκεται σε θέση να αντιληφθεί τις φωνητικές εντολές του χρήστη.

P1060186

Το Xperia Projector είναι ένας προβολέας, ο οποίος προορίζεται για χρήση στο σπίτι, για προβολή βασικών πληροφοριών όπως ο καιρός και τα γεγονότα ημερολογίου. Σημαντικό χαρακτηριστικό του είναι το γεγονός ότι ο χρήστης θα μπορεί να αλληλεπιδράσει μέσω αφής, με το περιεχόμενο που προβάλλει ο Xperia Projector.

P1050796

Τέλος, η Sony παρουσίασε και το Xperia Agent, ένα κεντρικό hub ελέγχου των smart συσκευών που βρίσκονται σε ένα σπίτι. Διαθέτει οθόνη αφής, περιστρεφόμενη κάμερα και ακόμη, δέχεται φωνητικές εντολές από τον χρήστη. Μπορεί να προβάλει διάφορες πληροφορίες σε μια οριζόντια επιφάνεια, όπως τον καιρό, νέα μηνύματα και τη θερμοκρασία του σπιτιού.